Google postaje telekom operater?

Google nikad nije zazirao od eksperimentiranja s proširivanjem poslovanja na nova tržišta, čak ni kad je to tražilo značajna ulaganja. Zato nas ni ne bi puno začudilo kad bi se ova glasina pokazala istinitom.

Nakon što su stvorili i usavršili Android, doveli superbrzi pristup internetu Google Fiber u pojedine gradove i (ne)uspješno se okušali u izradi elektroničkih uređaja, na red bi moglo doći i telekom poslovanje, s kojim bi konkurirao divovima kao što su AT&T, Sprint, T-Mobile i Verizon.

Neće Google graditi vlastitu mrežu od nule, već će kupovati postojeću infrastrukturu kako bi postao virtualni mobilni mrežni operator, koji će kupovati pristup mrežama i preprodavati ga svojim korisnicima.

Mrežu će biti moguće koristiti za slanje SMS-ova, pozive i surfanje po internetu, redom usluge koje nude i postojeći mobilni operatori.

Očekuje se kako će usluga zaživjeti prvo u gradovima u kojima već postoji Google Fiber. Šuška se kako je cijeli projekt u stvari podloga za promociju vlastitih mobitela pod brendom Nexus, piše Neowin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...