HPGD Zoranić oduševio u Sarajevu, a sutra promovira i monografiju Društva

Hrvatsko kulturno društvo Napredak iz Sarajeva bilo je tradicionalan domaćin bogatom uskrsnom programu koji je započeo prije dva tjedna, i za čije je finale i središnji događaj ugostilo Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo iz Zadra.

[pullquote align=”left”]Koncert se održao u okviru suradnje zadarskog i sarajevskog „Napretka“, a riječ je bila i o prvom gostovanju „Zoranića“ u Sarajevu nakon točno 20 godina[/pullquote]Predvođeni dirigentom Juricom Šošom, zbor HPGD-a, je oduševio publiku na cjelovečernjem koncertu u Narodnom pozorištu Sarajevo, a za tu su prigodu, uz klavirsku pratnju Martine Lazar, kao solisti nastupili mladi pjevači, član Zoranića, Luka Šindija, i darovita čelistica Lucija Gregov, inače Zadranka koja studira u glavnom gradu BiH.

Pripremljen je i predstavljen široki repertoar klasičnih autora, kako domaćih tako i stranih, uz ništa manje zanimljive crnačke duhovne pjesme, kao i one netipične za zbor, poput evergreena „My way“. Publika je Zadrane nagradila srdačnim pljeskom te ih pozvala na bis, a zahvalio im se Franjo Topić, predsjednik Napretka.

[pullquote align=”right”]Nakon gostovanja u susjednoj “metropoli”, HPGD “Zoranić” čeka još jedan važan događaj, a riječ je o promociji monografije, tiskane povodom 105. obljetnice društva[/pullquote]Inače, koncert se održao u okviru suradnje zadarskog i sarajevskog „Napretka“, a riječ je bila i o prvom gostovanju „Zoranića“ u Sarajevu nakon točno 20 godina.

Nakon gostovanja u susjednoj “metropoli”, HPGD “Zoranić” čeka još jedan važan događaj, a riječ je o promociji monografije, tiskane povodom 105. obljetnice društva, što će se odviti u utorak, 29. travnja 2014. u Koncertnoj dvorani Kneževe palače u Zadru, u 19 sati, u sklopu Županijskih dana.  Monografija nosi naziv „Povijest HPGD Zoranić 1908.-2013.“, čija je autorica Davorka Mezić, a urednik Davor Aras.Knjiga sadrži bogat prikaz djelovanja ovog društva, jednog od najstarijih glazbenih društava u Hrvatskoj, s velikim brojem fotografija koje svjedoče o 105 godina postojanja „Zoranića“.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...