Hrvoje Baranović, Šime Erlić i Andreja Baraba, novi pročelnici odjela

Poznata su imena triju novih gradska pročelnika, a objavio ih je u utorak poslijepodne na kolegiju gradonačelnika, Božidar Kalmeta.

Na čelu Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja se tako sada nalazi arhitekt Hrvoje Baranović, pročelnik Odjela za EU fondove je postao ekonomist Šime Erlić, a ¨šefica¨ Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša je profesorica povijesti i ruskog jezika Andreja Baraba, obznanio je ¨poteštat¨ i usput najavio kako bi još jedan odjel morao uskoro dobiti novoga pročelnika.

[pullquote align=”left”]Na čelu Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja se sada nalazi arhitekt Hrvoje Baranović, pročelnik Odjela za EU fondove je postao ekonomist Šime Erlić, a ¨šefica¨ Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša je Andreja Baraba[/pullquote]- To će biti odjel za komunalne djelatnosti čiji dugogodišnji pročelnik Jure Zekanović krajem godine odlazi u mirovinu, koju će na vlastiti zahtjev čekati na mjestu savjetnika, dok se za njegovu sadašnju poziciju treba raspisati javni natječaj, otkrio je Kalmeta.

Inače, aktualna pročelnica Odjela za provedbu dokumenata, Marija Pavlović Palčok u novom ustroju je zamjenica. Pročelnika. Pročelnica Odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša dosadašnja je pak ravnateljica škole u Neviđanima na otoku Pašmanu, a novi pročelnik zadužen za europske fondove jedini je koji je između dva prijavljena pristupio testiranju kandidata. Usput, u odnosu na dvoje prije spomenutih iz koalicijske ¨kvote¨ HSP AS, član je i gradski vijećnik GO HDZ-a.

Na kolegiju je, uz to, prihvaćen i prijedlog Udruženja obrtnika da se tzv. Male obrtnike, njih za sada 24, oslobodi plaćanja PDV-a na najam gradskih prostora.

Naš Grad će na sebe preuzeti sporni PDV, a radi se o redom deficitarnim obrtima i oni što su donosili zakon, koji je stupio na snagu početkom tekuće godine, trebali su o tome razmišljati, zaključio je zadarski gradonačelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...