I ove godine Jadrolinijina dužobalna linija

Jadrolinijin brod “Liburnija” i ove će godine od 1. lipnja do 30. rujna prevoziti putnike i vozila od Rijeke do Dubrovnika, priopćeno je iz Jadrolinije.

Tvrtka će uvrstiti dužobalnu liniju u red plovidbe za ovogodišnju sezonu te počinje prodavati karte, provoditi pojačane promotivne aktivnosti i pripremati “Liburniju” za plovidbu od Rijeke do Dubrovnika.

Linija će se, kao i prošlih godina, održavati od početka lipnja do kraja rujna, i to dva puta tjedno. Polasci iz Rijeke su ponedjeljkom i petkom, a iz Dubrovnika četvrtkom i nedjeljom.

Jadrolinija smatra da dužobalna linija, zbog svoje tradicije i jedinstvenog ugođaja putovanja, ima nespornu turističku važnost i da je prepoznatljiv brend na tržištu emitivnih turističkih zemalja.

Održavanje linije omogućit će i kontinuitet plovidbe kako bi se zadržala pomorska povezanost sjevera i juga Hrvatske cjelovitom prometnom vezom, ali i iskorak, prema kojemu ova linija ima budućnost, posebice u smjeru transformacije u novi turistički proizvod, stoji u priopćenju.

Napominju da je, radi održavanja linije, održan niz sastanaka Jadrolinije i predstavnika Splita, Rijeke, Dubrovnika, Korčule, Hvara i Staroga Grada te Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske županije i općine Mljet.

Definiranje konačnog oblika ekonomskog modela još je u tijeku, no pozitivan ton pregovora pokazuje da je lokalna uprava i samouprava svojim uključivanjem prepoznala važnost dužobalne linije sa stoljetnom tradicijom, stoji u priopćenju.

Jadrolinija naglašava da će održavanje dužobalne linije osigurati punu zaposlenost te realizirati njezin plan zapošljavanja za ovogodišnju sezonu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...