Između 14. i 19. travnja, besplatno provjerite ispravnost vaših mopeda i motocikla

Nastavljajući višegodišnju praksu u organizaciji HAK-a i CVH-e, stanice za tehnički pregled vozila i ove godine, provest će akciju pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikla i mopeda 2014“, (ali i ostalih u „L kategoriji“ vozila). Motocikli i mopedi posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u cestovnom prometu, stoga je akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila.

Preventivna akcija se provodi u vremenskom razdoblju od 14. travnja (ponedjeljak) do 19. travnja (subota), u svim redovnim stanicama za tehnički pregled vozila, na teritoriju cijele RH. U cijelosti je dobrovoljna i težište joj je na pružanju savjetodavne pomoći u uklanjanja utvrđenih neispravnosti na motociklima i mopedima.

[pullquote align=”right”]Preventivna akcija se provodi u vremenskom razdoblju od 14. travnja (ponedjeljak) do 19. travnja (subota), u svim redovnim stanicama za tehnički pregled vozila, na teritoriju cijele RH[/pullquote]- Tijekom akcije neće se poduzimati nikakve represivne mjere u stanicama za tehnički pregled, dok se pregledi na pojedinim lokacijama i na cesti u suradnji sa policijom neće provoditi. Iz akcije će biti izuzeti motocikli i mopedi koji u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja redovnog tehničkog pregleda i registracije, navode iz PU Zadarske, ali pri tome dodaju i kako će za vrijeme trajanja…

… akcije policijski službenici, ukoliko u cestovnom prometu zateknu tehnički neispravan ili neregistriran motocikli, moped ili drugo vozilo „L“ kategorije, isto uputiti na redovni ili izvanredni tehnički pregled a protiv vozača poduzeti zakonske mjere sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Cijela akcija za vozače je besplatna, edukativna i preventivno-sigurnosnog karaktera. Pregled vozila obavlja se besplatno (bez naplaćivanja naknade) za sve stranke koje se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se pregleda njihovo vozilo i utvrdi njihova tehnička ispravnost ili neispravnost mopeda ili motocikla.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...