Jadranaši Marin Begović, Josip Banović i Filip Pedić najbrži s Croatia Opena

Marin Begović, semior VK Jadran ostvario je sjajan rezultat na Croatia Openu pobijedivši u kombiniranoj posadi zajedno s Antom Janjićem, Vjekoslavom Kolobarićem i Stjepanom Pirićem, veslačima Iktusa. Uvjerljiv trijumf ispred posada Srbije i Turske nije dolazio u pitanje tijekom čitavog tijeka utrke četverca bez kormilara.

Isti uspjeh postigli su i juniori Josip Banović i Filip Pedić u četvercu bez kormilara, također u kombiniranoj posadi s veslačem Marine Kaštela Bernardom Samardžićem i Ivom Bonacinom iz splitskog Gusara.

[pullquote align=”left”]Na našoj najvećoj međunarodnoj regati koja se po trideset i prvi puta održala u Zagrebu. Okupilo se oko 1200 veslače iz 65 klubova i 14 zemalja, među kojima je bilo od svjetskih prvaka do olimpijskih pobjednika[/pullquote]Na našoj najvećoj međunarodnoj regati koja se po trideset i prvi puta održala u Zagrebu. Okupilo se oko 1200 veslače iz 65 klubova i 14 zemalja, među kojima je bilo od svjetskih prvaka do olimpijskih pobjednika, a natjecanje na Jarunskom jezeru još jednom se pokazalo kao najjača regata u ovom dijelu kontinenta.

Drugog dana regate nastupio je i Luka Baričević u dvojcu na pariće seniora zajedno s veslačem Mornara Antom Ančićem i osvojio peto mjesto u finalu, dok je Mile Čakarun u kombiniranoj posadi seniora zajedno s veslačem Jadrana iz Rijeke Danijelom Plišićem, Matom Brandtom iz Vukovara i Matejom Metkovićem iz dubrovačkog Neptuna zauzeo peto mjesto u finalu četverca bez kormilara.

Prvog dana regate veslale su se male discipline, a nastupili su u seniorskom dvojcu Marin Begović i Mile Čakarun, koji su u jutarnjim eliminacijama osvojili drugo mjesto, da bi u finalu bili četvrta posada, referira trener Petar Milin na stranici sportskog kolektiva.

[pullquote align=”right”]Bio je to dobar pokazatelj forme pred početak međunarodne sezone u kojoj se očekuje nastavak dobrih rezultata seniorskog četverca iz protekle godine, a kod juniora dokazivanje na predstojećim kontrolnim natjecanjima[/pullquote]Luka Baričević u samcu seniora U- 23 osvajanjem prvog mjesta u eliminacijama probio se u finale gdje je zauzeo četvrto mjesto odnosno bio najbolji između svih hrvatskih U-23 veslača.

Talentirani mladci s Lipotice, Filip Pedić i Josip Banović u juniorskom dvojcu bez kormilara prvim mjestom u eliminacijama prošli su u finale, a tu su osvojili peto mjesto, jedno iza najbolje hrvatske posade, kombinacije Gusara i Marine Kaštela.

U memorijalnoj utrci seniorskih samaca pobjedu je odnio Martin Sinković iz Mladosti s novim rekordom staze s 6.42,53 minuta, ispred Miloša Vasića iz Srbije i Damira Martina, višestrukog pobjednika iz prethodnih godina još nedovoljno spremnog nakon ozljede leđa.

Bio je to dobar pokazatelj forme pred početak međunarodne sezone u kojoj se očekuje nastavak dobrih rezultata seniorskog četverca iz protekle godine, a kod juniora dokazivanje na predstojećim kontrolnim natjecanjima, najprije na međunarodnoj regati u Munchenu, a nakon toga i na Europskom juniorskom prvenstvu u Hazewinkelu u Belgiji krajem svibnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...