Denis Karlović: “Očekujemo do 30 posto uštede!”

Nakon što je Služba upravnih i inspekcijskih poslova PU zadarske izdala odobrenje za korištenje plinskog postrojenja i rekonstruirane zajedničke kotlovnice na prirodni plin, sve je spremno da se dvorana i zatvoreno plivalište na Višnjiku počnu grijati na zemni plin.

– Iako se do sada kao jedini energent koristila nafta za grijanje, od ovog trenutka cijeli kompleks Višnjik u potpunosti će koristiti isključivo plin kao izvor topline, uz postojeće termalno-solarne stanice koje služe za zagrijavanje sanitarne vode u dvorani i bazenu, doznajemo na Višnjiku.

U slučaju prekida isporuke od strane EVN Hrvatska, zbog kvara ili nekog drugog razloga, trenutno možemo prebaciti korištenje izvora s plina na postojeći naftni sustav te tako osigurati neprekidno grijanje, rekao je za Antenu Zadar, Denis Karlović, direktor ŠC Višnjika.

Tržišna cijena plina i nafte u samom početku, dakle, prilikom nabavke, znatno je različita, pa na Višnjiku vjeruju kako će prelazak na plin dodatno smanjiti troškove ove gradske tvrtke.

Na godišnjoj razini očekujemo uštedu od 20 do 30 posto, no točan iznos znat ćemo nakon isteka određenog perioda, govori nam Karlović.

Iako smo od direktora Višnjika pokušali doznati kakvi su uvjeti ugovora koji je sklopljen s tvrtkom EVN Hrvatska, zbog poslovne tajne nismo uspjeli doznati detalje, no vjerujemo kako će EVN Hrvatska u slučaju loše platežne moći ove gradske tvrtke, s čime se ista nerijetko susretala u prethodnim godinama, biti susretljiviji od dosadašnjih distributera nafte.

Definirana cijena isporučenog energenta kao i uvjeti plaćanja su predmet zaštićenog poslovnog odnosa između navedenih tvrtki koji smo u obvezi poštivati, zaključio je Karlović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...