“Kako misli jure, jednog malog Jure” u susretu s Nikolinom Manojlović Vračar

Prvi susret u ovogodišnjoj manifestacij “Zadar čita” bio je u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, baš kako nekako i priliči, posvećen mališanima, najredovitijim korisnicima GKZD, onima koji se s knjigama tek upoznaju, ali i onima nešto starijima.

Klincima “knigoljupcima”se tako predstavila zbirka pjesama za djecu “Kako misli jure, jednog malog Jure”, autorice Nikoline Manojlović Vračar, namijenjena predškolcima i đacima nižih razreda osnovne škole, a donosi niz malih slika iz života jedne obitelji kakvih ima na tisuće oko nas.

Pedesetak pjesama u vezanom stihu, raznolike tematike, zrači stvarnim emocijama, vedrinom bez imalo usiljenosti, govoreći o situacijama koje su djeci dobro poznate, prikazujući svijet unutar dječjeg obzora s razumijevanjem i dosta humora.

Nikolina Manojlović Vračar voditeljica je i scenaristica emisije “Ninin kutak”, koja se emitira na HRT-u, samostalna umjetnica i autorica dječjih slikovnica. Budući da je po obrazovanju likovna umjetnica, autorica je popratila svoje pjesmice ilustracijama, koje su u finom skladu s tekstom, onakvom kakav je moguć jedino u autorskim izdanjima, u kojima riječ i slika potječu iz iste misli, kakav je slučaj s primjerice duhovito protkanim uratkom “Krpice sas zeljem” Manojlović Vračar.

Manifestacija “Zadar čita” trake od 7. do 11. travnja 2014. a pojedinci, organizacije i ustanove diljem županije ujedinit će se u zajedničkom cilju – popularizaciji knjige i čitanja.

KRPICE SA ZELJEM

KRPICE SA ZELJEM,

NE JEDEM S VESELJEM.

SAMO JEDAN ZALOGAJ,

ČET’RI SATA MELJEM.

 

KRPICE U KUPUSU,

NISU MI PO UKUSU.

SLIČE MI PO OKUSU,

NEUSPJELOM POKUSU.

 

TO ZELJE I KRPE,

RASPOLOŽENJE MI LUPE.

POD STOL JADNO ZURIM,

I DO VEČERE SE DURIM.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...