“Ljudi pauci” opet u nevolji, austrijski penjaia spašeni s Manitog kuka

Ekipa dežurnih spašavatelja u Nacionalnom parku Paklenica unatoč lošim vremenskim uvjetima oko 23:20 sata u subotu završila je akciju spašavanja četvorice austrijskih penjača.

Osmero gorskih spašavatelja dobili su poziv oko 18 sati u kojem je zatražena pomoć slobodnim penjačima koji su penjali u Manitom kuku. Njima je zapelo uže u drugoj dužini smjera zbog čega se nisu mogli sići sa stijena.

Dežurni gorski spašavatelji HGSS-a iz stanica Zadar i Rijeka, kojima se pridružio kolega spašavatelj iz BiH, popeli su se i pomogli im da se sigurno spuste sa litice, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) na svojim internetskim stranicama.

U prošli ponedjeljak su, podsjetimo, unatoč jakoj kiši, HGSS-ovci kraju uspješno priveli akciju spašavanja dvoje njemačkih državljana koji su se izgubili NP Paklenica. Mladić i djevojka su se nalazili između Velikog Ćuka i Anića kuka.

Proljetni dani mame na otvoreno i planinske uzvisine znatan broj izletnika i ljubitelja „free climbinga“. Tako je, prije tri tjedna, također, na mladu Zagrepčanku, prilikom penjanja pao kamen i teško je ozlijedio u predzadnjoj dužini smjera Sjeverno rebro u kanjonu Velika Paklenica. Brzom intervencijom pripadnika HGSS-a prebačena je u OB Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...