Magdalena Miočev pobjednica “Fotoizazova”, krenula “101,8 FT” radijska emisija

Izabrani su pobjednici „Fotoizazova“ koji se održao u subotu, 22. ožujka 2014. u vojarni Zemunik. Između mnogobrojnih fotografija žiri je na koncu izabrao tri najbolje pristigle na foto-natječaj.

Prvu nagradu osvojila je tako u žestokoj konkurenciji kompozicijom i koloritom najefektnija fotografija autorice Magdalene Miočev, drugo i treće mjesto pripalo je pak foto- uradcima autora Gorana Leša.

Inače, ususret „Fotoizazovu“ započelo je iz zrakoplovne baze emitiranje radijske emisije “101,8 FT” (101,8 FITA). Naziv emisije izvedenica je radijske frekvencije i oznake za visinu koju koriste piloti. Emisiju realizira HR – Radio Zadar, a emitirat će se uživo svakog mjeseca sa stajanke u bazi Zemunik.

Cilj emisije je prezentirati rad i aktivnosti zrakoplovne baze i kroz priče letačkog i ostalog osoblja približiti javnosti sva zanimanja i poslove koji se obavljaju u vojarni.

Foto natječaj Zračne luke Zadar

U prvoj emisiji voditeljica Ana Marušić predstavila je započeto školovanje pilota iz Sultanata Omana čiji su nastavnici letenja po prvi puta poletjeli u kabini Pilatusa PC-9M zajedno sa hrvatskim pilotima. Školovanje Omanaca u Eskadrili aviona prezentirao je zapovjednik eskadrile bojnik Željko Harapin, a bojnik Krešimir Ražov iznio je iskustva letenja noću uz pomoć opreme za noćno letenje (NVG).

Slušatelji su mogli upoznati i satnika Edavarda Krištu iz akrobatske grupe “Krila Oluje”, kao i natporučnika Juraja Kovačevića, koji oslikava kacige pilota. U emisiju se izravno uključio i satnik Stjepan Jović iz mirovne misije KFOR s Kosova, čiji se kontingent nakon provedene rotacije vraća u RH.

Suvoditeljica emisije bila je pilotkinja i najmlađa nastavnica letenja u Hrvatskoj, natporučnica Antonija Mutabžija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...