Mali i veliki za ljepši Benkovac, “novo ruho” park šume Glavice Grubića

Kad se male ruke slože, sve se može, ali kada se slože male i velike skupa, može se i daleko iznad toga, pokazala je „Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš“, ekološka akcija kojom je u petak, u Benkovcu, organizirano čišćenje park šume Glavice Grubića.

[pullquote align=”right”]U akciji su sudjelovali djelatnici Grada Benkovca, Hrvatskih šuma, Vodovoda Benkovac, komunalnog poduzeća Benković, kao i učenici srednje i osnovne škole u Benkovcu koji su marljivo sakupljali otpad koji je narušavao šumski  prirodni sklad[/pullquote]Hvale vrijedan projekt  koji se, kao što već znadete, odvija na razini cijele Hrvatske, pa tako danas u njoj sudjeluju, uz ostale u županiji, Pag, Zadar i Biograd,  priredio je Upravni odjel za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove i razvoj Grada Benkovca, a okupio je 100-tinjak sudionika, od onih najmanjih do starijih generacija.

U njoj su sudjelovali djelatnici Grada Benkovca, Hrvatskih šuma, Vodovoda Benkovac, komunalnog poduzeća Benković, kao i učenici srednje i osnovne škole u Benkovcu koji su marljivo sakupljali otpad koji je narušavao šumski  prirodni sklad.

–  Kroz višesatno čišćenje i druženje, rezultati su na kraju i više nego vidljivi pa su sudionici akcije izrazili nadu da će lijep i čisti okoliš takav i ostati na zadovoljstvo svih sumještana i posjetitelja, kazali su ne bez ponosa iz Grada Benkovca.

Uređenje šume u Benkovcu - zajednička fotografija

Inače, akcija “Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš” u Hrvatskoj je prvi put provedena 2012. pa je već u prvom pokušaju okupila je preko 41.000 volontera, postavši time najveća ekološka akcija kod nas. Lani je u akciji sudjelovalo gotovo 50.000 volontera koji su skupili ukupno 3.918 tona otpada. Izvrsna akcija u RH se provodi u sklopu svjetske akcije World Cleanup 2014. u koju je uključeno 108 zemalja, a ove godine proširena je i akcijom Plava čistka koja se provodi u sklopu regionalne akcije Let’s do it Mediterranean 2014.

Temeljni cilj kampanje je podizanje svijesti građana o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu odlaganja otpada jer uključivanjem u provođenje akcije doprinosimo podizanju svijesti o brizi za čist okoliš koji je naše pravo, ali i naša obveza. Briga za okoliš,  briga je za kvalitetu življenja svih građana, a zajedno možemo učiniti sve mogućim. Istina…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...