Ministar iskreno: Zar da lažem? Ne, neće biti bolje sutra!

Zar da lažem? Ne neće biti bolje sutra – kazao je u HRT-ovoj emisiji Labirint ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić na pitanje nije li malo predugo da za reformu željeznica treba 8 do 10 godina.

I pitanje Croatia Airlinesa i pitanje HŽ Carga su pitanja tržišta. Tu više nije moguće da država intervenira niti financijskim injekcijama niti garancijama – objasnio je ministar situaciju u tvrtkama u svom resoru i čestim njegovim najavama otkaza u njima.

“Ja sam Siniša Hajdaš Dončić”

Rekao je da su u HŽ Cargu samo dva sindikata u štrajku, od šest sindikata koji postoje u toj tvrtki. – U HŽ Cargu nema alternative zbog liberalizacije tržišta. Znamo da ima i višak zaposlenih, ali slažem se i sa kolegom iz sindikata da postoji problem i logistike i inovacije. Sve je to u tim poduzećima jednostavno arhaično i zaostalo – kazao je Hajdaš Dončić te dodao da je u ekonomiji liberalan.

Na pitanje je li novi Slavko Linić, Hajdaš Dončić je odgovorio jasno “ne”. – Malo kažete da sam Milanović, malo da sam Linić. Morate se odlučiti tko sam ja. Ja sam Siniša Hajdaš Dončić – rekao je ministar na usporedbu s premijerom i ministrom financija. – Odnosi u SDP-u su savršeni. Svi razgovaramo normalno i radimo kao tim – zaključio je Hajdaš Dončić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...