Na poluotoku “niče” nova turistička signalizacija, Sv. Mihovil “postao” Sv. Marija?!

Na Foši, ispred Kopnenih vrata, započelo je u utorak, službeno predstavljanje nove urbane turističke signalizacije grada Zadra. Nadamo se i napokon kvalitetne, kakva bi konačno i pristajala centru koji namjerava u doglednoj budućnosti postati, ako ne nešto poput Monte Carla, a ono barem “središte našeg dijela mediterana”.

[pullquote align=”right”]Riječ je o dekorativnim i svrsishodnim putokazima postavljenima na šest lokacija koji će svojim prilagođenim izgledom i funkcionalnošću poslužiti brojnim posjetiteljima stare gradske jezgre, otkrili su iz TZ Zadar[/pullquote]Riječ je o dekorativnim i svrsishodnim putokazima postavljenima na šest lokacija koji će svojim prilagođenim izgledom i funkcionalnošću poslužiti brojnim posjetiteljima stare gradske jezgre, otkrili su iz TZ Zadar.

Turistička zajednica, naime, u suradnji i dogovoru s predstavnicima Grada Zadra i Konzervatorskim odjelom započela je s projektom postavljanja turističke signalizacije na zadarskom poluotoku i to na više izrazito frekventnih pozicija. Stoga su, uz gradonačelnika Božidara Kalmetu, nove putokaze obišli i direktor Turističke zajednice Grada, Zvonko Šupe, kao i Igor Miletić, pročelnik Konzervatorskog odjela.

Božidar Kalmeta, signalizacija

Putokazi su postavljeni na šest lokacija: na Narodnom trgu, Kopnenim vratima na Foši, Starim vratima, Novim vratima (ulaz u grad), Lančanim vratima (kod Lučke kapetanije) i Morskim vratima (Lučka vrata).

Inače, signalizacija je izrađena od čelika, a takav sastav materijala, specifične smeđe – crvenkaste boje, trenutno je jedino u Zadru postavljen kao signalizacija, dok su u ostalim gradovima postavljene aluminijske smeđe table,  kažu iz Grada Zadra.

I sve super, i “čista petica”, da se nije, a naravno da je, potkrala jedna greška. Na prvu neupadljiva, alki i ne tako mala. Na jednom putokazu je samostan sv. Mihovila preveden u St. Mary’s Monestery odnosno samostan sv. Marije, a “falingu” su uočili novinari, na sreću na vrijeme da se otkloni nedostatak. I to izravno kod proizvođača, u Padovi, a ukoliko se pitate za cijenu signalizacijske ploče- iznosi po komadu 10.000 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...