Na poziv “Relaksa”, od Branimira do Pet bunara “1000 koraka” napravilo stotinu žena

U povodu Svjetskog dana zdravlja i Dana Županije odvijala se akcija pješačenja pod nazivom- „1000 koraka kroz 1000 ulica“, u sklopu koje su članice Udruge za sportsku rekreaciju žena „Relax“ i ostali zainteresirani šetali i -nordijski hodali- od Branimira, preko mosta, Kalelargom do Foše uz “Elektru” do Karme sve do Punta Bajlo, pa se vraćali uz arbanaško igralište preko kolodvora uz bolnicu kroz Perivoj Vladimira Nazora do Trga Pet bunara.

[pullquote align=”left”]U sklopu koje su članice Udruge za sportsku rekreaciju žena „Relax“ i ostali zainteresirani šetali i -nordijski hodali- od Branimira, preko mosta, Kalelargom do Foše uz “Elektru” do Karme sve do Punta Bajlo, pa se vraćali uz arbanaško igralište preko kolodvora uz bolnicu kroz Perivoj Vladimira Nazora do Trga Pet bunara[/pullquote]Tu su pak u suradnji sa Zadarskom dijabetičarskom udrugom izmjeriti šećer i tlak, nakon čega su zajednički odvježbali nekoliko vježbi disanja i istezanja.

Prezadovoljna sam. Kako i ne bih bila, još jedna akcija uspješno je odrađena…, kaže nam „alfa i omega“ rekreativnih aktivnosti pripadnica „ljepšeg spola“ unutar „Donatova metropolisa“ i bliskog okružja, Katja Pijaca.

Manifestaciji daje „čistu desetku“, ima razloga…

Naravno da ima. Prije svega, hvala mojim „relaksicama“, koje su se odazvale, hvala liječnicama iz cijele Hrvatske koje su članice svoje udruge za promicanje zdravog života i hvala i ostalim našim sugrađanima koji su se priključili akciji “1000 koraka za 1000 ulica”. Eto, svake godine ima nas sve više i više koji vode brigu o svom zdravlju baš na ovaj način. Hvala i Zadarskoj dijabetičarskoj udruzi, hvala Timu za zdravlje Zadarske županije, a svima onima koji obećavaju da će nam se pridružiti a nisu, očekujemo ih na slijedećim akcijama…, ističe predsjednica „Relaksa“.

Relaxice - 1000 koraka

Preko stotinu žena, cura, umirovljenica, svih generacija, spojila je krilatica „u zdravom tijelu, zdrav duh“, pomogao je i lijep proljetni dan, radišno i ugodno ozračje, sjajna atmosfera. Taman.

Neke su manje, neke više vježbale, neke su radile i pijuckale, a neke netom nakon laganini šetnje i hodanja, trčale kućama da im muževi ne budu gladni, haha. I tako, nedjeljno prijepodne lijepo je prošlo, a pridružili su nam se i poneki sugrađani, čak i onoga, hm, „jačega spola“. Malo pomalo, valjda će se kod mnogih ipak promijeniti navika. Usput i ljeto se bliži, treba se konačno probuditi iz „zimskog sna“. I znajte da je kretanje zdravlje a zdravlje kretanje, zaključuje Pijaca. Na znanje Zadrankama, i Zadranima…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...