Nakon višesatne pretrage kuće, uhićena županica Marina Lovrić – Merzel

Službenici PNUSKOK-a su u srijedu ujutro iz obiteljske kuće u sisačkoj Ulici Drage Radovića izveli uhićenu sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel nakon što su čak šest sati, u nazočnosti svjedoka, pretraživali kuću iz koje su ponijeli i nekoliko kutija dokumenata.

Pretrazi i uhićenju bio je nazočan i sisački odvjetnik Dragan Crnković. USKOK već mjesec dana provodi detaljnu istragu protiv županice Lovrić Merzel na temelju podnesene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke. Iz kaznene prijeve proizlazi osnovana sumnja da je županica u vrijeme svoja tri mandata počinila više kaznenih djela, kojima je oštetila Županiju.

Uz ostalo je osumnjičena da je objektu Podružnice Uprave Hrvatskih šuma u Sisku održavala pripremne sastanke sa dijelom članova županijske skupštine, a troškove hrane i pića, po njenom je nalogu, plaćala županija iako za to nije bilo osnova, pa je županija oštećena za najmanje 134.000 kuna.

U istom je objektu Marina Lovrić Merzel organizirala privatne proslave svojih rođendana i rođendana članova svoje obitelji, te privatne domjenke, a troškove je po njenom nalogu platila županija čime joj je pribavljena imovinska korist od najmanje 48.000,00 kuna.

Rješenje o pokretanju istrage doneseno je i protiv drugookrivljenog bivšeg voditelja sisačke podružnice Uprave Hrvatskih šuma Zvonka Rožića, koji je naložio djelatnicima Hrvatskih šuma da obave pojedine poslove i na njezinoj svadbenoj svečanosti, a troškove u iznosu od najmanje 9.600 kuna knjižio na teret Hrvatskih šuma.

No, to nije jedino čime će teretiti SDP-ovu županicu, čiji je položaj ozbiljno uzdrman početkom godine javnim optužbama za korupciju koje je objavila nekadašnje njezine bliske suradnice Jasmine Jovev. Ona je kao šefica kabineta županice Lovrić Merzel javno optuužila županicu za cijeli niz koruptivnih radnji, lažnih faktura, dvostrukih računa i izvlačenja novca iz županijskog proračuna. O tome je Jasmina Jovev prije godinu izvijestila je DORH, policiju i USKOK.

Županica je prijavljena i da je naštetila Županiji, a pogodovala sebi pri prodaji Cesta Sisak velikogoričkom poduzetniku Željku Žužiću, te za skupu kupnju objekta autosalona za potrebe županijske hitne medicinske pomoći. Osim nje, krim policajci su ispitali i više njenih najbližih suradnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...