Natpise u čast braniteljima i službeno dobiva šest ulica, po jedan trg i sportski centar

Božidar Kalmeta, zadarski gradonačelnik, zajedno  s braniteljskim udrugama i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, u skladu s Odlukom Gradskoga vijeća, donesenoj na 6. sjednici priređenoj 18. prosinca 2013., kao i Statutom Grada Zadra, svečano će danas, u petak, otkriti natpise novoimenovanih ulica.

Točno u 9 sati, prema planiranom protokolu, otkriva se  tako natpis Ulici Ante Baljaka, u kvartu Petrići i Skročini, na dijelu Ulice fra Grge Martića od raskrižja s Ulicom Put Nina do prvog raskrižja s Ulicom Branimira Gušića.

U 10:00, na Smiljevcu, otkriva se natpis Ulice 4. gardijske brigade, na dijelu Jadranske ceste od raskrižja s Ulicom dr. Ante Starčevića do križanja s Benkovačkom cestom, nakon čega u 10:30 slijedi otkrivanje Ulice 84. gardijske bojne HV Termiti na dijelu Jadranske magistrale od raskrižja s Benkovačkom cestom do raskrižja s Gaženičkom cestom i na ogranku Benkovačka ceste Put Marnika.

Potom se u 11 sati, u Ričinama, „otkriva“ Trg Damira Zdrilića kao prostor u produžetku spoja Ulice J. Jovića  i Ulice Tome Maretića.  Također u Ričinama, u 11:30, otvara se Športsko rekreacijsko igralište Jose Runjića, na kojega se dolazi iz Ulice J. Šišgorića.

U istom kvartu, za točno u podne, predviđeno je otkrivanje natpisa Ulici braće Miroslava i Janka Perice, na dijelu Biogradske ceste od raskrižja s Gaženičkom ulicom do raskrižja s Ulicom Put Kotlara.

Pola sata iza, u 12:30 sati, u Arbanasima, natpis dobiva Ulica Deana Nikpalja i to na dijelu Ulice Đure Marušiće od raskrižja sa Šestanskim prolazom do raskrižja s Ulicom kralja Tvrtka, da bi se u 13:00 u toj četvrti, na dijelu Ulice Jure Kastriotića Skenderbega od križanja sa Ulicom fra Gjerge Fischte do Trga kraljice Teute, „otkrila“ i Ulica Denisa Bajla.

Također, u 14.00 sati, u crkvi Gospe Loretske, tim povodom služit će se sveta misa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...