Notifikacije na Androidu mogu biti puno zanimljivije

Poželite li malo osvježiti svog Androida, evo nekoliko aplikacija pomoću kojih ćete dati novi izgled sustavima koji vam dostavljaju obavijesti.

Floatifications
Prije poznata pod nazivom Floating Notifications, ova je aplikacija osvježena početkom godine novim prikazom tickera i drugim mogućnostima.

U stilu nalik Facebookovom Messengeru, koristi balončiće za obavijesti u gotovo svim aplikacijama u kojima to želite. Za razliku od običnih aplikacija za Android te vrste, obavijest ćete moći vidjeti i dok nešto prikazujete preko cijelog zaslona. No, da bi ju pogledali do kraja (recimo, pročitali SMS), morat ćete kucnuti prstom i otvoriti odgovarajuću aplikaciju.

Notifikacije su prikazane lebdećim točkicama, koje na dodir mogu biti proširene ili ugašene s dva. Različite aplikacije imaju različite točkice, pa tako možete odmah znati što je stiglo – tvit, SMS, mail… Ako je e-pošta, ispod ikonice pojavit će se ime pošiljatelja.
Može ih se grupirati i pomicati tamo-amo povlačenjem po zaslonu.

Kako bi podržali obavijesti vanjskih dobavljača (Facebook, Twitter i slični), morate prvo uključiti pristup notifikacijama, što ćete naći ako otvorite Settings, pa Security. Za sve treba dozvola.

Možete im dodavati nove mogućnosti i teme, ako ih preuzmete s Googleovog Playa.

Imate dva tjedna za besplatnu probu, nakon čega trebate platiti dva dolara (oko 11 kuna) ako ju želite nastaviti koristiti.

Metro Notifications
Ako koristite Android, a ne možete bez obavijesti kakve nude Windows Phone i Windows 8, ovo je aplikacija za vas.
Nakon instalacije, odaberite aplikacije čije notifikacije želite primati u ovom obliku, i to je to.

Verzija s plaćanjem košta 2,6 dolara (oko 15 kuna) i nudi više mogućnosti prilagodbe vašim potrebama i željama, poput odabira boja, veličine obavijesti, podrške za fotografiju kontakta i tome slično.

Besplatna inačica omogućava odabir mjesta pojavljivanja obavijesti – u gornjem desnom kutu ekrana, odmah ispod status bara, nasred zaslona ili pri dnu. Možete ju podesiti tako da mobitel zvoni ili vibrira kad obavijest stigne.

Dynamic Notifications
Nekad poznata pod nazivom ActiveNotifications, ova aplikacija služi kako bi vaš uređaj bio korisniji kad je zaključan, čak i ako koristite starije izdanje Androida.

Nakon što ste joj to omogućili, prikazat će vam obavijesti bilo koje aplikacije koju ste instalirali izravno na zaključan zaslon, pa možete odmah otvoriti aplikaciju potrebnu kako bi ih pročitali, povlačenjem ikonice prema gore, pa povlačenjem slidera prema lijevo.

Toliko može besplatna verzija. Platite li dva dolara, dobit ćete dodatne opcije kao što je Auto Wake (kad podignete mobitel, uključit će se i prikazati zaslon s obavijestima), Night Mode (za vrijeme kad želite imati mira), podršku za widgete i mogućnost mijenjanja poteza prstom koje koristite za upravljanje.

Desktop Notifications
Provodite li puno vremena za stolom i ne da vam se stalno provjeravati što je to stiglo na mobitel, ova bi vam se aplikacija mogla svidjeti jer će ih preusmjeriti na monitor vašeg stolnog računala.

Da bi to bilo moguće, morat ćete instalirati aplikaciju na mobitel i potom dodatke za Firefox ili Chrome. Kako bi ih povezali, unijet ćete broj koji će vam biti ponuđen.

Po početnim postavkama, prikazat će vam sve standardne obavijesti, kao što su pozivi, SMS-ovi i e-pošta, kao i one o preuzimanju datoteka, transferima putem Dropboxa i tome slično. Povežete li i Facebook, dobivat ćete obavijesti i s te društvene mreže.
I još je k tome besplatna.

SpeakMe
Ova aplikacija ne samo što će vam prikazati obavijesti, već će vam ih pročitati za aplikacije koje odaberete. Inačica s plaćanjem košta 0,99 dolara (oko 5,5 kuna).

Možete birati hoćete li slušati puni tekst ili samo naziv aplikacije te kada ne želite da se aplikacija aktivira, kao i vremenski ograničiti trajanje aktivnosti, tako da ne slušate satima raspravu na Facebooku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...