Obama bi mogao uvesti sankcije Putinu!

Sjedinjene Američke Države mogle bi uvesti sankcije i protiv ruskoga predsjednika Vladimira Putina zbog krize u Ukrajini, izjavila je na današnjoj konferenciji za medije glasnogovornica State Departmenta Jen Psaki, ali i sugerirala kako takva mjera neće biti poduzeta uskoro, javlja Reuters.

Na upit novinara ruske radio postaje Eho Moskva putem Twittera razmatra li SAD mogućnost uvođenja sankcija protiv Putina, Psaki je odgovorila: “Da. Važno je odrediti posljedice. SAD je u stanju sankcionirati osobe, tvrtke i sektore. Cilj nisu sankcije. Cilj je smirenje”.

Psaki je potom dodala sljedeće: “Razmatra se niz dužnosnika. Mnoge bi trebalo sankcionirati prije negoli bi se razgovaralo o predsjedniku Putinu.”

SAD već je ukinuo izdavanje viza i zamrznuo imovinu nekolicine ruskih dužnosnika i zastupnika koje smatra umiješanima u rusko anektiranje Krima prošlog mjeseca. Uglavnom je riječ o poslovnim ljudima koji gaje bliske odnose s Putinom. SAD su upozorile i na daljnje sankcije ukoliko Rusija ne ispoštuje prošlotjedni sporazum iz Ženeve.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...