Palma de Mallorca: Šime Fantela i Igor Marenić pobjednici regate Svjetskog kupa!

Hrvatska zastava visoko se u subotu navečer zavijorila na Balearima. Uz Lijepu našu i- Tomislava Ivčića. Dalmatinska fešta i Kalelarga, čuli su se iz male, ali odabrane, skupine sportaša s HR putovnicom, a slavio se veliki uspjeh- Zadrana. Šime Fantela i Igor Marenić pobjednici su regate Svjetskog kupa u Palma de Mallorci, prvi put nakon 12 godina u klasi 470 uzeli su broj jedan. Dan za povijest, napokon je dočekan.

Šime i Igor imaju iza sebe niz velikih podviga i rezultata, naslove svjetskih i europskih prvaka, brojna postolja na regatama SK-a, samo ove sezone dva druga i jedno četvrto mjesto, međutim nikad dosad još nisu uzeli ukupnu pobjedu na regati Svjetskog kupa. Prvi put im je to uspjelo za rukom u Plovu za odličja u Palma de Mallorci na Trofeju princeze Sofije, ciljem su jučer prošli šesti što im je bilo više nego dovoljno za naslov i pokal.

[pullquote align=”left”]Šime i Igor imaju iza sebe niz velikih podviga i rezultata, naslove svjetskih i europskih prvaka, brojna postolja na regatama SK-a, samo ove sezone dva druga i jedno četvrto mjesto, međutim nikad dosad još nisu uzeli ukupnu pobjedu na regati Svjetskog kupa[/pullquote]- Huh, presretni smo, konačno pobjeda na regati Svjetskog kupa, i to baš u Palmi koja nam je od početka do naravno danas bila među najtežim regatama. Uz to s lijepom bodovnom prednošću nad ostalima. Tijekom zime smo jako dobro radili, puno smo radili, i ovo nam je zaista nagrada za taj rad. Plov za odličja je bio zanimljiv, mislili smo da smo izletjeli na startu, pa smo se vraćali i krenuli iza svih. Znali smo da ne smije biti više od tri mjesta između nas, Argentinaca i Australaca, dali smo sve od sebe do kraja, dobro taktički odjedrili, imali smo dobru brzinu, nismo dopustili konkurenciji da nam odmakne i uspjeli, priča Šime Fantela, usput primajući čestitke sa svih strana.

Mobitel zvoni, pozivi, mailovi, sms i FB poruke iz Zagreba, Splita, Pertha, najviše razumljivo ushita iz rodnog Zadra. Brojni prijatelji, poznanici, zaljubljenici jedrenja…

Među mnogima i naš portal.

Neka, neka, hvala. Ma, cijeli tjedan smo jedrili na visokoj razini. Pobjeda nam puno znači, 12 godina smo tu, 12 godina u Palmi i sad ćemo napokon princezu i poljubit ću joj ruku, odmah iza finalne zborio je raspoloženi Igor Marenić, a želja mu se i- ispunila.

[pullquote align=”right”]Mobitel zvoni, pozivi, mailovi, sms i FB poruke iz Zagreba, Splita, Pertha, najviše razumljivo ushita iz rodnog Zadra. Brojni prijatelji, poznanici, zaljubljenici jedrenja…[/pullquote]Tonči Stipanović nije pak uspio zadržati prvo mjesto u Laseru, bio je deveti u plovu za odličja. Pripalo mu je također sjajno treće mjesto, s čime je nastavio svoj impresivan niz u sezoni, no ostaje žal. Bio je prvi na regatama u Kini (Qingdao) u listopadu i Sjedinjenim američkim državama (Miami) u veljači, komentira:

Nije išlo danas, nedostajalo je brzine, jarbol više nije kao prvih dana, dva dana finala po jakom vjetru su odradila svoje i više nije bilo sile u jedru, ali sam zadovoljan kako sam jedrio cijelog tjedna i jedva čekam novu regatu svjetskog kupa, naglašava član splitskog Mornara.

U Laser Radialu Tina Mihelić ostala je šesta i nakon finala. Ivan Kljaković Gašpić zauzeo je devetu poziciju u Finnu, u Plovu za odličja diskvalificiran je radi preuranjenog starta.

Posljednja ovosezonska regata Svjetskog kupa jedri se krajem mjeseca u francuskom Hyeresu, izvještava uvijek s „lica mjesta“ Zrinka Grancarić, iz Press službe HJS-a. U međuvremenu „zlatna“ posada JK Sv. Krševan stići će u Donatov grad na kratki predah.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...