Pažani očistili Lokunju i odlučili se prepustiti plesnim ritmovima povodom Dana plesa

Udruga “Kissa” i Grad Pag organiziraju danas obilježavaju svjetski dan plesa, i to od 17.00 do 19.00 sati na rivi, pod motom “Go Out and Dance” začetnika ideje – plesnog centra “Tala”.

„Boduli“ će se na taj način pridružiti ostalim gradovima u Hrvatskoj i pokazati da i Pag ide u korak sa vremenom, veselim ritmovima, plesnim koracima i čitanjem plesnih poruka.  Time će se priključiti globalnom svjetskom projektu proslave svjetskog dana plesa.

Pozivamo svih da se pridruže na slikanju milenijske fotografije jer će se tako i Pag naći na milenijskoj fotografiji plesača za 2014. godinu. Zato dođite u sto većem broju obučeni u bijele majice, zaplešite sa nama jer ples nije samo način života – ples je život, rekla je voditeljica Kristina Vukić i pozvala sve ljubitelje skladnog plesnog ritma.

[pullquote align=”right”]„Boduli“ će se pridružiti ostalim gradovima u Hrvatskoj i pokazati da i Pag ide u korak sa vremenom, veselim ritmovima, plesnim koracima i čitanjem plesnih poruka[/pullquote]Međutim, Pažani ne samo da obožavaju plesati, nego i raditi, uređivati otok, pa su, tako, u jednodnevnoj akciji „Zelene čistke” u Pagu čistili područje velikog nasipa uz magistralnu cestu i područje Lokunja, Ukupno šesnaest volontera, činili su osim domaćih žitelja i dva dugogodišnja vikendaša, umirovljenika – jedan iz Finske, a drugi iz Generalskog Stola.

Sudionici akcije i više su nego zadovoljni budući su napunili dvije „baje“ smeća – najlona, plastike, građevinskog materijala, razne obuće, odjeće koje su nesavjesni građani pobacali na mjesta koja zasigurno ne služe za odlaganje otpada.

„Zelenu čistku” organizirali su članovi Udruge „Bataja”, Ekološke udruge „Cvit soli”, ŠRD „Orada” i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pag.

Kao što je poznato, zajednička jednodnevna akcija „Zelena čistka” čišćenja divljih odlagališta otpada najveći je ekološki volonterski projekt u RH. Prvi je korak na tom putu

buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenje otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlja kao zajedničkog dobra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...