Pedesetak “čupavaca” i stotinu vlasnika pasa zavapilo: “No Kill azilima i stop šinterima!”

[box title=”ZADARSKI AZIL ZA PSE” color=”#777777″] Cijelu tematiku zadarskog azila za pse i ranije objavljene priče, možete pratiti na ovoj poveznici [/box]„U boj u boj za azil svoj“, „Stop eutanaziji“, „Stop šinterima“… Desetak transparenata, pedesetak pasa raznoraznih pasmina, i doga, i ovčara, i terijera, čau čau, setera, pudli, bernardinaca i šarplaninaca, stotinjak vlasnika domaćih pasa i tri puta toliko pa i znatno više onih koji su pristigli dati potporu akciji okupilo se u subotu na prosvjedu Udruge za zaštitu životinja, u suradnji s Akcijom mladih, Eko Zadar ORAH i Udrugom Brodarica.

[pullquote align=”left”]Točno u podne, na Narodnom trgu u Zadru, priređen je, u nedjelju, skup podrške za izgradnju legalnih azila umjesto, kako su kazali, brojnih šinterskih stanica koje niču širom RH[/pullquote]Točno u podne, na Narodnom trgu u Zadru, priređen je, naime, skup podrške za izgradnju legalnih azila umjesto, kako su kazali, brojnih šinterskih stanica koji se otvaraju širom zemlje i u kojima se prikupljaju životinje da bi ih eutanazirali, što im omogućuje i aktualna zakonska regulativa. I protiv nje su, također, podigli glas, zajedno sa srodnim udrugama iz čitave Hrvatske koje su to istodobno učinile u svim većim središtima RH.

Hvala svima na podršci, bilo je fenomenalno, preko pedeset čupavaca je poslalo poruku potpore „No Kill azilima i stop šinterima!“. Jednostavno, tražimo da se u Hrvatskoj zabrane šinteraji i eutanazija pasa u skloništima. Konkretno, pak, šinteri su se proširili po cijeloj zemlji, dok se zatvaraju Udruge i „no kill azili“ zbog privatnih interesa. Odlučili smo tome reći- dosta. U našem gradu je krenula mala revolucija, pridružili su nam se „u hodu“ i druge udruge i društva, kako bi skupa krenuli prema nadležnom ministarstvu i Saboru da se zabrani takvo nehumano usmrćivanje životinja. Borba naravno nije od danas, niti je gotova, idemo do kraja, poručila je predsjednica zadarske Udruge za zaštitu životinja Marijana Mustać.

Iz Udruge su inače izrazili zadovoljstvo i zaključcima s u petak priređenog sastanka kojima se „u potpunosti podržava inicijativa za izgradnju azila i pronalaženju načina da se spriječi šintere za skupljanje i eutaniziranje napuštenih životinja“, uglavnom pasa.

[pullquote align=”right”]Hvala svima na podršci, bilo je fenomenalno, preko pedeset čupavaca je poslalo poruku potpore „No Kill azilima i stop šinterima!“, poručila je Marijana Mustać[/pullquote]Ukoliko je suditi prema rezultatima sastanka predstavnika Grada Zadra s Udrugom za zaštitu životinja i Akcijom mladih, Zadrani su izborili tzv. “No Kill” azil, za sada kao prijelazno tromjesečno rješenje u Žmirićima, dok se u dogovoru s veterinarskim službama i ostalim županijskim sredinama ne izgradi novi azil za udomljavanje nezbrinutih životinja.

Iako gradovi poput Zagreba, Dubrovnika, Čakovca, Varaždina ne ubijaju napuštene životinje i postoje skloništa koja posluju vrlo uspješno i provode programe udomljavanja, kastracija i edukacija, stotine zdravih životinja se usmrćuje u mnogim gradovima i to novcem građana. Baš stoga se, naime, ističe se, u ime velike većine tih građana zahtijeva izmjena zakonskih rješenja kojom bi se u potpunosti zabranilo usmrćivanje zdravih životinja u skloništima.

Prošlog tjedna Pseći.net oglasnik kao potpora Azilu Zadar otvorio je online peticiju podrške u kojoj je u rekordnom roku prikupljeno čak 8000 potpisa. Ukupno je tako podršku Udruzi za zaštitu životinja potpisom dalo preko 15. 000 osoba iz zemlje i inozemstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...