“Plus 37” dominantnih Zadrana nad “usporenim” Šibenčanima

„Puhao“ je Rajko Vidaković na „hladno“ uoči susreta 4. kola Lige za prvaka. Na Višnjiku se u subotu na suprotnoj strani „plavo- bijelima“, istina, pojavila poimenično sasvim solidna ekipa, ali zbroj ubačaja dvaju sastava na koncu je na parketu pokazao popriličnu razliku u kvaliteti ABA i A1 ligaša. KK Zadar je tako upisao četvrtu pobjedu u nizu, jedini bez podbačaja, nakon Cedevite, Alkara i Jollyja, „predaju“ je „morao potpisati“ i sastav Šibenika.

[pullquote align=”left”]Konačan rezultat, 101-64, najbolje govori u kojem se smjeru kretala utakmica. Pred tri tisuće gledatelja, domaćini su sraz otvorili u pomalo revijalnom i neozbiljnom tonu, skoro pa bez obrane i uz dosta laganih poentiranja[/pullquote]Konačan rezultat, 101-64, najbolje govori u kojem se smjeru kretala utakmica. Pred tri tisuće gledatelja, domaćini su sraz otvorili u pomalo revijalnom i neozbiljnom tonu, skoro pa bez obrane i uz dosta laganih poentiranja, ali i preciznih, uz četiri trice iz šest pokušaja. Ipak, nedostatak agresivnosti držao je goste tu negdje, u blizini, na minus svega nekoliko koševa.

I onda u samo četiri minute druge četvrtine kapetan Ivanov i družina su stvorili 11-0 i otišli na 38-20, na uvjerljivih plus 18 poena i praktički riješili dvojbe oko slavljenika. Na odmor se krenulo s +21 ili 58-37. Ni po izlasku iz svlačionica Zadrani nisu posustali, držali su visok tempo, demonstrirali moć i dominirali u svim segmentima. Pobrali su usput i dugi pljesak s tribina za dvije NBA asistencije i nekoliko efektnih poteza talentiranog Lovre Bašića.

[pullquote align=”right”]Kod pobjednika nije bilo u kadru Britanca Andrew Lawrencea zbog ozljede, a utakmicu je s klupe odgledao i Toni Prostran. U sljedećem kolu Zadar gostuje u Rijeci kod Kvarnera[/pullquote]Kod pobjednika nije bilo u kadru Britanca Andrew Lawrencea zbog ozljede, a utakmicu je s klupe odgledao i Toni Prostran. U sljedećem kolu Zadar gostuje u Rijeci kod Kvarnera.

Preostali rezultati: Zagreb- Alkar 80-84, Jolly- Kvarner 73-56 i Cedevita- Cibona 79-77.

Poredak: Zadar 4-0, Cibona i Cedevita 3-1, Alkar i Jolly 2-2, Zagreb i Kvarner 2010 1-3, GKK Šibenik 0-4.

„Tamnu tintu“ na inače korektan dvoboj bacili su međutim navijači Šibenčana. Njih stotinjak upućivali su konstantno pogrde i provokacije Zadru i Zadranima. Bežigrad i pič.. tek su neki, doduše najčešće poklici iz širokog repertoara uvreda. Dvije minute prije kraja utakmice Funcuti su zapalili dvije bengalke, no intervencija policije je- izostala.

 

KK Zadar – GKK Šibenik 101-64 (27-20, 31-17, 23-14, 20-13)

KK Zadar: Bašić 6 (5 as), Ivanov 19 (5 as), Kraljević 12 (8 sk), Lawrence, Lyons 13, Sobin 14, Đugum 2, Ramljak 15, Batur 5, Dijan 4, Prostran, Šutalo 11.

GKK Šibenik: Radovčić, Andabaka, Mišić 10, Kalpić 7, Bašić 10, Blaće, Vukičević 6, Vujičević, Španja 2, Šamadan 7, Badžim 9, Petani 13.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...