Pobjeda mlađih juniora i šest prvih mjesta veslača Jadrana!

Medalja po medalja, pokal po pokal, puna trofejna vitrina.Tom nekakvom logikom kao da se vode članovi stoljeće starog i izuzetno uspješnog sportskog kolektiva s Lipotice, pa su se odličjima, a kako drugačije kad se radi o nadarenim mladićima, naravno i djevojkama, vratili i iz Dubrovnika.

Prva polovica natjecanja za Kup Dalmacije dovršena je nakon regate koja je održanana jugu zemlje, doduše s danom odgode u odnosu na planirani termin, razlog je dakako bila kiša. No, niti dosadna padalina nije spriječila veslače Jadrana da ostvare novi odličan rezultat.

Unatoč tome što na regati nisu nastupila dvojica u aktualnoj sezoni najboljih juniora, Josip Banović i Filip Pedić, kao ni senior Luka Baričević, koji su ostali u Zadru pripremati se za Croatia open u Zagrebu, osvojeno je ukupno šesti prvih mjesta i ukupna pobjeda u kategoriji mlađih juniora. Ovoga puta ugodno su iznenadili i juniori s trijumfom u osmercu nakon dva poraza u konkurenciji s posadom Gusara na prethodne dvije regate u Splitu i Šibeniku, kazuje Petar Milin, trener darovitih mladaca iz “Donatova metropolisa”.

VK Jadran, veslači

Prva mjesta pokupili su osmerac juniora: Andreas Vaško, Matija Milin, Karlo Diklan, Valentino Stipčević, Dominik Božidar Milardović, Mislav Anić, Roko Gulan, Robert Ledenko i kormilar Filip Banović, zatim samac mlađih juniora: Leon Mikulić, dvojac bez kormilara mlađih juniora: Ante Validžić i Luka Smirčić, osmerac mlađih juniora: Aldo Jelenković, Borna Babajko, Mate Anić – Milić, Tomislav Žuža, Luka Ramić, Lovre Martinov, Ivan Tokić i Maroje Andrić u društvu kormilara Gabrijela Horžića.

Kadeti su uzeli dva prva mjesta i to u četvercu na pariće u sastavu: Lovre Babajko, Kristian Nenadović, Stipe Vujević i Jakov Šandrić, ali i u četvercu GIG-u: Luka Mijolović, Ivan Sakić, Dino Santro i Rafael Vukić.

Kod ostalih veslača koji su nastupili drugo mjesto osvojio je Lovre Lonić u samcu kadeta B, treći su u četvercu na pariće mlađih juniora bili Nino Aleksić, Hrvoje Marić, Vito Fantina i Mateo Josipović zatim Ela Žuvanić i Maris Milin u kadetskom dvojcu na pariće kao i Petar Fuzul i Karlo Kolega.

Dobra četvrta mjesta zauzeli su u dvojcu bez kormilara juniora Matija Milin i Andreas Vaško, Karlo Diklan i Valentino Stipčević u dvojcu na pariće juniora, kao i druga posada četverca na pariće mlađih juniora: Luka Perović, Dorian Matković, Dominik Žuvić i Tomislav Šaban. Peto mjesto uzeli su Rina Marcelić u samcu mlađih juniorki i Marko Marić u samcu B kadeta. Poziciju iza, šesti, su bili pak Mirna Dasović Kranjac u samcu juniorki, odnosno Luka Belošević i Filip Vidović u dvojcu na pariće mlađih juniora.

Iduća regata Kupa Dalmacije na rasporedu je u Makarskoj, 18. svibnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...