Podrška Ukrajincima: Izložbe, koncerti, performeti i multim. kolonija

Kulturni MAJDAN solidarnosti, multimedijalna je manifestacija osmišljena u sklopu projekta Bila Hrvatska. Program će trajati od 25-27. travnja, kao podrška narodu Ukrajine i humanitarnog je karaktera. Rečeno je to na najavnoj konferenciji za novinare Hrvatskog kulturnog centra Lavov i Udruge za promicanje audiovizualnog stvaralaštva Donat-Zadar.

Program manifestacije počinje u petak, 25. travnja, otvorenjem dviju izložbi.

Vidjet ćemo fotografije autora Tarasa Benyaha, kipara iz Lavova koji je fotodokumentirao događanje na Majdanu, te djela Dine Ivan nazvana Gola subjektivnost. Izložbe će biti postavljene u Kapetanovoj kuli na Trgu pet bunara, kazala je promotorica Ana Marušić.

[pullquote align=”right”]U subotu, 26. travnja, od 12:00 do 24:00 trajat će pak program na Trgu pet bunara, koji će bučnim prolaskom kroz grad najaviti pomladak Tovareće mužike, njihovi Pulići, dok će se odrasli prošetati Trgom tijekom poslijepodneva[/pullquote]U subotu, 26. travnja, od 12:00 do 24:00 trajat će pak program na Trgu pet bunara, koji će bučnim prolaskom kroz grad najaviti pomladak Tovareće mužike, njihovi Pulići, dok će se odrasli prošetati Trgom tijekom poslijepodneva. Glazbenici će se na pozornici izmjenjivati s performerima i pjesnicima, a nastupit će “Zvuci zavičaja” iz Nadina, Ars Cantabile, Fish Factory iz Sali, te zadarski bendovi Triggers, Blues De Lux i Goodmothers i Susjedi.

Vrhunac večeri je nastup sjajne ukrajinske etno-jazz glazbenice Uliane Horbachevske s njenom grupom Ultramarin, a kako skoro cjelodnevno zbivanje traži popriličnu logistiku iz organizacijskog odbora pozivaju što više zainteresiranih raspoloživih volontera.

U nedjelju, 27.travnja, sudionici odlaze na cjelodnevnu multimedijalnu koloniju na Ugljan.

Kao sastavni dio, u sklopu manifestacije će se na Trgu pet bunara predstaviti i grad Lavov koji je pružio podršku projektu, pa će se na njihovom štandu moći informirati o gradu i kušati neke tipične specijalitete kraja.

Na press konferenciji najavio se i “ZADAR U LAVOVU”, predstavljanje Donatova grada u sklopu manifestacije Dani grada Lavova između 1. i 4. svibnja 2014, na poziv tamošnjih partnerskih organizacija i grada Lavova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...