Poljoprivrednici, čeka vas 380 milijuna eura sredstava iz EAFRD programa

Iako Program ruralnog razvoja RH od 2014. do 2020. godine tek treba prihvatiti Europska komisija, vjerojatno ne prije siječnja, s tim se dokumentom, koji regulira načine, namjene i nositelje korištenja sredstava iz EAFRD programa EU-a, trebaju upoznati brojni potencijalni korisnici kako bi se pripremili za natječaje koji će krenuti već sredinom ove godine.

Zaključak je to koji se mogao izvući iz prezentacije Programa koju je u petak u zgradi Zadarske županije vodila pomoćnica ministra poljoprivrede Davorka Hajduković.

Ona je EAFRD-ov hrvatski prijedlog Programa od preko 400 stranica sažeto i vrlo jasno prezentirala predstavnicima jedinica lokalne samouprave, ponajviše načelnicima općina Zadarske županije.

EAFRD je svojevrsni nasljednik IPARD-a, a nova linija poticaja značajno je moćnija od pretpristupnih programa. Samo u ovoj godini iz toga je fonda predviđeno čak 380 milijuna eura različitih vrsta poticaja, uglavnom u stopostotnom iznosu za većinu projekata, a do 2020. godine, iznos raspoloživih sredstava prijeći će 2,3 milijarde eura.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...