Poništili presudu Paravinji za ubojstvo Antonije Bilić!

Draganu Paravinji opet će se suditi za ubojstvo Antonije Bilić. Vrhovni sud ukinuo je dio presude Županijskog suda u Šibeniku. Upitno je je li bilo pokušaja silovanja, a time i teškog ubojstva s ciljem prikrivanja silovanja. Paravinji će suditi isto sudsko vijeće, a novo suđenje počet će u roku od mjesec dana.

On će do tada biti u pritvoru koji mu je produljen također odlukom Vrhovnog suda. Paravinjina odvjetnica Ankica Giljanović odluku Vrhovnog suda nije željela komentirati.

Podsjećamo, osuđen je na 40 godina zatvora, zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva mlade Drnišanke i silovanja još jedne djevojke.

Vrhovni sud dovodi u pitanje je li sud ispravno utvrdio da je bilo pokušaja silovanja, a ako se to nije moglo utvrditi, upitno je li moglo biti teškog ubojstva s ciljem da se prikrije to silovanje. Iako se iz obrazloženja može zaključiti kako Vrhovni sud ne spori da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, na ponovljenom suđenju valjat će presuditi je li kvalifikacija ubojstva – teško ili ‘obično’.

Glasnogovornik suda Branko Ivić potvrdio je da je Vrhovni sud presudu Paravinji ukinuo i zatražio novo suđenje zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, dok mu je za pokušaj silovanja još jedne djevojke potvrdio osuđujuću presudu, ali je kaznu smanjio s pet na četiri i pol godine.

Antonia Bilić (17) nestala je 7. lipnja 2011. Posljednji put viđena je na mostu preko rijeke Čikole u Drnišu, prije no što se ukrcala u Paravinjin kamion. Optužnica protiv Paravinje za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić te još jedne djevojke podignuta je u studenom 2011. Tek lani u studenom, pored odmorišta Modruš, u selu Fulaje na državnoj cesti Duga Resa – Josipdol Senj pronađeni su posmrtni ostatci nestale djevojke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...