GRADSKA KNIŽNICA BENKOVAC

Poučna “Bajka o čistoj šumi” za mališane benkovačkog dječjeg vrtića “Bubamara”

Antena Zadar / Zara PIX

U organizaciji Dječjeg vrtića Bubamara Benkovac, Radio Benkovca i Gradske knjižnice Benkovac, u sklopu projekta „Benkovac čita – čitamo, slušamo ilustriramo, komentiramo…“, povodom Dana planeta Zemlje, priređena je radionica na Predškolskom odjelu Gradske knjižnice Benkovac. Na njoj su sudjelovale odgojne skupine Zvjezdice i Tratinčice sa svojim odgojiteljicama Valentinom, Marijetom, Jadrankom i Snježanom, uz mnogo zanimljiv detalja.

[pullquote align=”right”]Povodom Dana planeta Zemlje, priređena je radionica na Predškolskom odjelu Gradske knjižnice Benkovac. Na njoj su sudjelovale odgojne skupine Zvjezdice i Tratinčice sa svojim odgojiteljicama[/pullquote]- O planetu Zemlji na kojem žive, mališani već ponešto znaju, a o njezinim lošim i dobrim stanovnicima djeca su mogla čuti za vrijeme čitanja Bajke o čistoj šumi koja započinje: … Uz rub grada prostirala se šuma. A možda bi trebalo reći drugačije: na rubu šume prostirao se grad, jer šuma je bila starija i oduvijek je bila tu. Gradić u dolini vremenom se sve više širio po obroncima obližnjih brežuljaka. Šuma kao da je ustuknula, stisnula se i skupila u sebe. A kako i ne bi kad se morala braniti od grada koji ju je uništavao…, pojasnila je i čitala odgojiteljica Valentina, uz glazbenu pratnju, a djeca su pažljivo slušala.

Bajka o čistoj šumi govori o zagađenoj, od ljudi ugroženoj prirodi, o životinjama koje se bore za opstanak i o malim ljudima, djeci, koja će im u tome pomoći. Bajka o čistoj šumi zanimljiva je i nadahnuta priča sa snažnom ekološkom porukom i jednako snažnim slikarskim doživljajem prirode koja nas okružuje. Nakon pročitane bajke djeca su iznosila svoje doživljaje, osvrte, primjedbe, a njihova zapažanje su uredno snimana i bit će emitirana u emisiji Radio Benkovca – Kulturom u srijedu, izvještava Mile Marić na službenim stranicama Grada. Svoj doživljaj bajke djeca su pak pretočila i na papir,  kroz brojne ilustracije koje su zatim postavljene na izložbenom panou na Predškolskom odjelu GK Benkovac.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar