Poučna “Bajka o čistoj šumi” za mališane benkovačkog dječjeg vrtića “Bubamara”

U organizaciji Dječjeg vrtića Bubamara Benkovac, Radio Benkovca i Gradske knjižnice Benkovac, u sklopu projekta „Benkovac čita – čitamo, slušamo ilustriramo, komentiramo…“, povodom Dana planeta Zemlje, priređena je radionica na Predškolskom odjelu Gradske knjižnice Benkovac. Na njoj su sudjelovale odgojne skupine Zvjezdice i Tratinčice sa svojim odgojiteljicama Valentinom, Marijetom, Jadrankom i Snježanom, uz mnogo zanimljiv detalja.

[pullquote align=”right”]Povodom Dana planeta Zemlje, priređena je radionica na Predškolskom odjelu Gradske knjižnice Benkovac. Na njoj su sudjelovale odgojne skupine Zvjezdice i Tratinčice sa svojim odgojiteljicama[/pullquote]- O planetu Zemlji na kojem žive, mališani već ponešto znaju, a o njezinim lošim i dobrim stanovnicima djeca su mogla čuti za vrijeme čitanja Bajke o čistoj šumi koja započinje: … Uz rub grada prostirala se šuma. A možda bi trebalo reći drugačije: na rubu šume prostirao se grad, jer šuma je bila starija i oduvijek je bila tu. Gradić u dolini vremenom se sve više širio po obroncima obližnjih brežuljaka. Šuma kao da je ustuknula, stisnula se i skupila u sebe. A kako i ne bi kad se morala braniti od grada koji ju je uništavao…, pojasnila je i čitala odgojiteljica Valentina, uz glazbenu pratnju, a djeca su pažljivo slušala.

Bajka o čistoj šumi govori o zagađenoj, od ljudi ugroženoj prirodi, o životinjama koje se bore za opstanak i o malim ljudima, djeci, koja će im u tome pomoći. Bajka o čistoj šumi zanimljiva je i nadahnuta priča sa snažnom ekološkom porukom i jednako snažnim slikarskim doživljajem prirode koja nas okružuje. Nakon pročitane bajke djeca su iznosila svoje doživljaje, osvrte, primjedbe, a njihova zapažanje su uredno snimana i bit će emitirana u emisiji Radio Benkovca – Kulturom u srijedu, izvještava Mile Marić na službenim stranicama Grada. Svoj doživljaj bajke djeca su pak pretočila i na papir,  kroz brojne ilustracije koje su zatim postavljene na izložbenom panou na Predškolskom odjelu GK Benkovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...