Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje procesa

U Županijskoj komori Zadar održana je prezentacija natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa”. Predavač je bio Zvonimir Savić, pomoćnik direktora Centra za EU pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

[pullquote align=”left”]Iznos potpore po pojedinom projektu kreće se od 150.000 kn do 750.000 kuna. Prijave na natječaj primat će se od 22. travnja 2014. do iskorištenosti sredstava[/pullquote]Povod za prezentaciju je javni poziv objavljen na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta http://www.minpo.hr/default.aspx?id=711 za dostavu projektnih prijedloga „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa“. Sredstva iz ovog javnog poziva osmišljena su da pruže potporu ulaganjima MSP u informacijsko-komunikacijske tehnologije, a njome će se sufinancirati analiza postojećih poslovnih procesa i inovacija te njihova digitalizacija, uključujući troškove hardware-a i software-a.

Ukupan iznos sredstava je 24.061.600 kn, pri čemu se financira od 70 posto do 85 posto ukupnih prihvatljivih troškova sukladno razvijenosti lokalne samouprave na čijem se području projekt ostvaruje. Iznos potpore po pojedinom projektu kreće se od 150.000 kn do 750.000 kuna. Prijave na natječaj primat će se od 22. travnja 2014. do iskorištenosti sredstava.

Nakon uvoda o fondovima EU za Hrvatsku i primjera projekata, predstavljen je sam natječaj, pojmovi prihvatljivih i neprihvatljivih projekata, prihvatljivih i neprihvatljivih prijavitelja, prihvatljivih i neprihvatljivih izdataka, intenzitet potpore, dijelovi i način podnošenja prijave. Predavač je prikazao i proces vrednovanja projektnih prijava evaluatora. Obzirom da natječaj nije namijenjen velikim poduzećima, pojašnjena je definicija malog i srednjeg poduzetništva kakva se primjenjuje u natječajima za dodjelu sredstava iz EU fondova. O tome je Centar za EU Hrvatske gospodarske komore izdao i prigodnu brošuru koja je podijeljena nazočnima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...