Prvaci Filip Pedić i Josip Banović, juniorski dvojac Jadrana bez premca

Prva regata u 2014. na standardnoj dužini- 2000 metara, Otvoreno prvenstvo Zagreba, na Jarunu, veslačima Jadrana poslužila je kao provjera trenutne spremnosti pred našu najveću međunarodnu regatu Croatia open koja će se održati na istom mjestu početkom travnja.

Najbolji rezultat na regati postigli su talentirani juniori Josip Banović i Filip Pedić koji su uvjerljivo slavili u dvojcu bez kormilara i iznova potvrdili izniman potencijal.

[pullquote align=”left”]Najbolji rezultat na regati postigli su talentirani juniori Josip Banović i Filip Pedić koji su uvjerljivo slavili u dvojcu bez kormilara i iznova potvrdili izniman potencijal[/pullquote]- Uz pobjedu ohrabruje i dosta dobar rezultat za početak sezone, u vremenu šest minuta i 56 sekundi što je dobra najava pred tradicionalni Croatia open gdje će se uz sve najbolje hrvatske posade, a neke nisu nastupile na ovoj regati, naći i najbolji juniori iz cijele regije, tvrdi Petar Milin, trener izuzetno uspješnog zadarskog sportskog kolektiva.

U samcu seniora nastupio je Luka Baričević, ali na žalost nije uspio izboriti finale nakon što je u kvalifikacijama zauzeo treće mjesto u svojoj skupini. U finalu B postigao je drugo mjesto s zaostatkom nešto preko sekunde za Stjepanom Pirićem iz osječkog Iktusa. Najbolji je bio Martin Sinković iz Mladosti ispred Marija Vekića i Davida Šaina.

Na regati je trebao nastupiti i seniorski dvojac bez kormilara Marin Begović i Mile Čakarun, no zbog Marinove ozljede mišića nastup je otkazan pa će on morati mirovati nekoliko dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...