Putem “dodirnog ekrana” i mobilnih uređaja o atrakcijama Biograda

Arhiva, ilustracija

Do lipnja, ili najkasnije početka ljeta, ispred Gradske uprave Biograda na Moru trebao bi se postaviti “dodirni ekran”, elektronički vizualni displej s kojim korisnik dolazi do informacija koje ga zanimaju preko na dodir osjetljiva multimedijalnog sustava. Istovremeno Grad Biograd i Turistička zajednica jedni su od prvih u Hrvatskoj koji će započeti prezentaciju turističkih lokaliteta putem QR (Quick Response) kodova.

Potonji se mogu jednostavno učitati uz pomoć »smart phonea« i drugih mobilnih uređaja koji imaju ugrađen Android operativni sustav. Kodovi će se postaviti na 15-ak lokacija, na stupovima sa smeđom signalizacijom, odnosno putokazima najvažnijih atrakcija.

Riječ je o revolucionarnom i praktičnom načinu prezentacije, a dovoljno je prisloniti mobilni aparat na kod, čime se automatski mogu na nekoliko svjetskih jezika iščitati željene informacije o pojedinoj lokaciji, pojasnio je direktor TZ, Ivo Eškinja.

[pullquote align=”left”]Kodovi će se postaviti na 15-ak lokacija, na stupovima sa smeđom signalizacijom, odnosno putokazima najvažnijih atrakcija[/pullquote]Potrebno je, tvrdi, tek imati valjan mobilni aparat, instaliranu besplatnu aplikaciju za čitanje kodova i pretraga biogradskih atrakcija može početi, čak i ako se korisnik nalazi podalje od njih. Na najbrži se način može otvoriti željena web adresa, pronaći interaktivna karta, saznati informativni detalji, vidjeti fotografije i kratki videoklipovi o svakom lokalitetu Biograda.

Izuzetan je to dodatak ponudi Biograda na Moru koji turizam želi približiti novim generacijama, ali i živjeti kroz cijelu godinu, a ne samo kroz dva ili tri ljetna mjeseca.

[pullquote align=”right”]Izuzetan je to dodatak ponudi Biograda na Moru koji turizam želi približiti novim generacijama[/pullquote]U tom stremljenju je i kalendar događanja dinamičan i pun raznoraznih manifestacija. Tako, netom nakon Novogodišnje i maškarane, uskoro dolazi Uskršnja regata. Također tu su od 9. do 11. svibnja- vodeći sajam inovacija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, Agro Arca, potom tradicionalni festival Biogradski stol od 6. do 8. lipnja, kao i planetarno spektakularan Harley Davidson skup od 12. do 15. lipnja.

Biograd s oko 5.600 stanovnika lani je imao preko milijun (1.2 milijuna) turističkih noćenja. Ili u odnosu na 2012. impresivnih 40 posto povećanja. U 2014. s obzirom na pristigla izvješća i iskazani interes s turističkih tržišta i sajmova očekuje se daljnji značajan trend porasta…

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar