Putem “dodirnog ekrana” i mobilnih uređaja o atrakcijama Biograda

Do lipnja, ili najkasnije početka ljeta, ispred Gradske uprave Biograda na Moru trebao bi se postaviti “dodirni ekran”, elektronički vizualni displej s kojim korisnik dolazi do informacija koje ga zanimaju preko na dodir osjetljiva multimedijalnog sustava. Istovremeno Grad Biograd i Turistička zajednica jedni su od prvih u Hrvatskoj koji će započeti prezentaciju turističkih lokaliteta putem QR (Quick Response) kodova.

Potonji se mogu jednostavno učitati uz pomoć »smart phonea« i drugih mobilnih uređaja koji imaju ugrađen Android operativni sustav. Kodovi će se postaviti na 15-ak lokacija, na stupovima sa smeđom signalizacijom, odnosno putokazima najvažnijih atrakcija.

Riječ je o revolucionarnom i praktičnom načinu prezentacije, a dovoljno je prisloniti mobilni aparat na kod, čime se automatski mogu na nekoliko svjetskih jezika iščitati željene informacije o pojedinoj lokaciji, pojasnio je direktor TZ, Ivo Eškinja.

[pullquote align=”left”]Kodovi će se postaviti na 15-ak lokacija, na stupovima sa smeđom signalizacijom, odnosno putokazima najvažnijih atrakcija[/pullquote]Potrebno je, tvrdi, tek imati valjan mobilni aparat, instaliranu besplatnu aplikaciju za čitanje kodova i pretraga biogradskih atrakcija može početi, čak i ako se korisnik nalazi podalje od njih. Na najbrži se način može otvoriti željena web adresa, pronaći interaktivna karta, saznati informativni detalji, vidjeti fotografije i kratki videoklipovi o svakom lokalitetu Biograda.

Izuzetan je to dodatak ponudi Biograda na Moru koji turizam želi približiti novim generacijama, ali i živjeti kroz cijelu godinu, a ne samo kroz dva ili tri ljetna mjeseca.

[pullquote align=”right”]Izuzetan je to dodatak ponudi Biograda na Moru koji turizam želi približiti novim generacijama[/pullquote]U tom stremljenju je i kalendar događanja dinamičan i pun raznoraznih manifestacija. Tako, netom nakon Novogodišnje i maškarane, uskoro dolazi Uskršnja regata. Također tu su od 9. do 11. svibnja- vodeći sajam inovacija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, Agro Arca, potom tradicionalni festival Biogradski stol od 6. do 8. lipnja, kao i planetarno spektakularan Harley Davidson skup od 12. do 15. lipnja.

Biograd s oko 5.600 stanovnika lani je imao preko milijun (1.2 milijuna) turističkih noćenja. Ili u odnosu na 2012. impresivnih 40 posto povećanja. U 2014. s obzirom na pristigla izvješća i iskazani interes s turističkih tržišta i sajmova očekuje se daljnji značajan trend porasta…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...