Radnicima Nauta Lamjane potpora Otočnog sabora

Udruga za razvitak hrvatskih otoka, Otočni sabor, obratio se, kako je navedeno, ¨svekolikoj hrvatskoj javnosti i državnim institucijama povodom ¨¨novih¨ događanja u remontnom brodogradilištu “Nauta Lamjana” u stečaju, na otoku Ugljanu.

Otočni sabor daje podršku radnicima remontnog brodogradilišta „Nauta Lamjana” i poziva državne institucije da sve učine za očuvanje radnih mjesta i nastavak poslovanja remontnog brodogradilišta. Radnici su sa svojim rukovodstvom dokazali da je ovakva vrsta gospodarstva potrebna i da mogu opstati na tržištu, što potvrđuju ostvarenim prihodom i redovnim osobnim dohotcima, navodi se u dopisu potpore radnicima i nastavlja:

„Nauta Lamjana” treba nastaviti s radom budući da je jedino specijalizirano brodogradilište za remont ribarskih i manjih brodova i da su u njega vraćeni svi radnici koji su s odlaskom tvrtke u stečaj završili na Zavodu za zapošljavanje. Pored 40-45 radnika remontnog brodogradilišta, tu je svoj posao pronašlo i desetak kooperanata, kaže se u pismu javnosti i poziva Vladu Republike Hrvatske da stane na stranu otočana i otočnog gospodarstva, kao i da povede računa o tome što za otočane dugoročno znači stečaj škvera.

Tražimo od Vlade Republike Hrvatske da pokaže koliko im je stalo do razvoja i opstanka otočana na otocima, zaključuju u apelu podršci zaposlenicima ¨Nauta Lamjane¨ predstavnici Otočnog sabora s potpisom predsjednika Denisa Barića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...