Šime Buterin u finalu dobio Matea Iveljića, Vlatka Lešić i Zdravko Antunović prvaci

Fenomenalan rezultat ostvarili su proteklog vikenda pikadisti iz „Donatova metropolisa“. U konkurenciji igrača Druge kategorije na 21. pojedinačnom PH slavio je Zadranin Šime Buterin pobjedom protiv sugrađanina Matea Iveljića.

Naslov državnih prvaka ponijeli su Vlatka Lešić i Zdravko Antunović, oboje iz Županje, a prvenstvo se održalo u Sportskom centru Sava sport u Sesvetama. Bilo je to završno natjecanje na kojemu je nastupilo 56 najboljih pikadista u zemlji po kategorijama. Ukupno je u Masters seriji Hrvatskog pikado saveza ove sezone sudjelovalo 381 natjecatelja.

Vlatka Lešić je već godinama među 2-3 najbolje igračice u državi, ali ovo je tek druga njezina titula prvakinje Hrvatske jer je dva puta gubila u finalima, dok je jednom bila treća i jednom četvrta. Ovog puta nije dozvolila iznenađenje i sa super uvjerljivih 5:1 u finalu je pobijedila Zagrepčanku Tatjanu Perić, najdugovječniju hrvatsku pikadisticu koja je ove sezone pokazala da još ima itekako što za reći u konkurenciji često dvostruko mlađih suparnica, izvještava Željko Dodo iz Hrvatskog pikado saveza.

Broncu je osvojila Hana Jurjako iz Zagreba, bivša nogometna reprezentativka koja je bila najugodnije iznenađenje jer se ona na završni turnir plasirala tek kroz dodatne kvalifikacije i u ovom društvu ima najmanje iskustva.

Vlatka dolazi iz poznate županjske obitelji Lešić, vjerojatno najkvalitetnije pikado obitelji ne samo u hrvatskim već u svjetskim razmjerima. Njezina starija braća Vladimir i Zvonimir Lešić su obojica osvajali medalje na europskim prvenstvima s muškom reprezentacijom, a isto je činila i Vlatka sa ženskom vrstom. Upravo je Vladimir Lešić bio prvi favorit za osvajanje zlata u Sesvetama u muškoj konkurenciji, posebno jer nije nastupio Boris Krčmar, peterostruki prvak Hrvatske i jedan od najboljih svjetskih igrača elektroničkog pikada. Ali Lešić je ispao u osmini finala između ostalog i zbog poraza od Zdravka Antunovića koji je kasnije otišao do kraja.

Antunović je standardni hrvatski reprezentativac, ali ove sezone nije bio u nekoj posebnoj formi sve do turnira u Sesvetama gdje je pokazao sve svoje kvalitete pobjedom u finalu 6:2 protiv Dragutina Pečnjaka iz Bistre pored Zaprešića. Njegova odlična igra je sjajna vijest i za mušku reprezentaciju koju od 14. do 20. lipnja čeka nastup na EP u Poreču gdje će pokušati izboriti osmi uzastopni nastup u finalu, pri čemu su osvojili četiri zlatne medalje. Bronca je pripala Igoru Šestanu iz Rijeke,  komentira Dodo dodajući kako je  kod trećekategornika najbolji bio Tino Babić iz Runovića.

Naslov juniorskog prvaka Hrvatske osvojio je Valentino Šivalec, član Pikado kluba Jedinstvo iz Svetog Križa Začretje koji je u finalu pobijedio Tomislava Vlašića iz Zagreba, dok je bronca završila u rukama Josipa Ljubasa iz Kaštel Kambelovca, inače svjetskog prvaka u uzrastu do 15 godina starosti iz 2011.

 

Konačan poredak PH:

SENIORKE – 501 MO

1. Vlatka Lešić (Županja)

2. Tatjana Perić (Zagreb)

3. Hana Jurjako (Zagreb)

 

SENIORI 1. KATEGORIJA – 501 DO

1. Zdravko Antunović (Županja)

2. Dragutin Pečnjak (Bistra)

3. Igor Šestan (Rijeka)

 

SENIORI 2. KAT. – 501 MO

1. Šime Z. Buterin (Zadar)

2. Mateo Iveljić (Zadar)

3. Mario Ivelić (Babina Greda)

 

SENIORI 3. KAT. – 501 SO

1. Tino Babić (Runovići)

2. Mirko Presečki (Zagreb)

3. Miroslav Vrban (Zagreb)

 

JUNIORI U-18 – 501 SO

1. Valentino Šivalec (Sv. Križ Začretje)

2. Tomislav Vlašić (Zagreb)

3. Josip Ljubas (Kaštel Kambelovac).

 

 

OKVIRI UZ TEKST

 

1.

 

U konkurenciji igrača Druge kategorije na 21. pojedinačnom PH slavio je Zadranin Šime Buterin pobjedom protiv sugrađanina Matea Iveljića

 

2.

 

Bilo je to završno natjecanje na kojemu je nastupilo 56 najboljih pikadista u zemlji po kategorijama. Ukupno je u Masters seriji Hrvatskog pikado saveza ove sezone sudjelovalo 381 natjecatelja

 

3.

 

Naslov juniorskog prvaka Hrvatske osvojio je Valentino Šivalec, član Pikado kluba Jedinstvo iz Svetog Križa Začretje koji je u finalu pobijedio Tomislava Vlašića iz Zagreba

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...