Titula županijskih prvaka u rukama pikadista Novog Bokanjca!

“Finila” je i ova sezona, “spušten” je “zastor” nad još jedno prvenstvo pikadista. Otkako je Barba iz Sukošana u 14.kolu na domaćem terenu poražen od 3M-a, bilo je jasno da Novi Bokanjac ima do kraja Prvu županijsku ligu u svojim rukama. Takva šansa se ipak ne ispušta.

U posljednjem kolu bilo je Bokanjčanima dovoljno osvojiti jedan bod protiv Pristana iz Sv.Filipa i Jakova kako bi i teoretski potvrdili naslov prvaka. Za konac prvenstva N.Bokanjac je svojim navijačima, kojih se i ovom prilikom podosta okupilo u CB „Denis“, priuštio, što drugo doli, pobjedu 9:7, kojom se stavila točka na dramatično nadmetanje ljubitelja meta i strelica.

[pullquote align=”left”]U posljednjem kolu bilo je Bokanjčanima dovoljno osvojiti jedan bod protiv Pristana iz Sv.Filipa i Jakova kako bi i teoretski potvrdili naslov prvaka[/pullquote]Barba je ostao na doliderskom mjestu jer Sukošanci nisu dočekali loš dan N.Bokanjca ali su i sami doživjeli poraz 6-10 kontra prošlogodišnjih “šampiona” Jazina. Potonjima ovaj trijumf nije donio nikakav pomak na ljestvici, no pokazao je da su ekipa najviših dometa. Ipak, ponajprije zahvaljujući vlastitim propustima, završili su prvenstvo tek na petoj poziciji redoslijeda. Nakon nove pobjede, 12:4 protiv Zare, s istim brojem punata kao i Jazine ali stepenicu iznas, na četvrtom mjestu zbog boljeg međusobnog omjera, nalazi se Liberty. Neplanirane gubitke bodova Jazina i Libertyja najbolje je iskoristio 3M koji je u drugom dijelu sezone polučio sedam trijumfa, uz dva poraza, pa se probio na treće mjesto poretka. Posljednju pobjedu 3M-ovci su ubilježili u gostima, kod Zemunika, a bilo je 9:7.

Novim porazom Zemunik je ostao prikovan za dno ljestvice i prvoligaški status će pokušati potvrditi kroz kvalifikacije s trećeplasiranom ekipom iz prvenstva drugoligaša. Jedan bod je dijelio Zemunik od Zare koja je zauzela deveto mjesto ali do njega nisu uspjeli doći, dok je za pohvalu prva prvoligaška sezona Pristana na osmom mjestu i Down towna na sedmom mjestu u kojoj su oba tima ostvarili cilj, ostanak u društvu najboljih. Uz to su ostvarili i nekoliko dojmljivih pobjeda. U sredini tablice na šestom mjestu ostao je Vidikovac, ekipa koja je i Liberty i Jazine vjerojatno koštala boljeg plasmana, no ekipa koja protiv suparnika iz samog vrha ipak nije mogla, komentira radišni i novinarima uvijek na raspolaganju s najaktualnijim informacijama, tajnik županijskog pikado saveza, Toni Frleta

Novi veliki uspjeh ekipe N.Bokanjca komentirao je pak njihov kapetan, Nino Barić:

[pullquote align=”right”]Barba je ostao na doliderskom mjestu jer Sukošanci nisu dočekali loš dan N.Bokanjca ali su i sami doživjeli poraz 6-10 kontra prošlogodišnjih “šampiona” Jazina[/pullquote]- Iako sam cijeli život u sportu i svašta sam prolazio, ovo mi je možda i najdraži uspjeh. Zbog svog zdravstvenog stanja nisam mogao pomoći suigračima u samoj igri, ali to kao da ih je dodatno motiviralo. Imao sam osjećaj da cijela ekipa igra za mene, i na to sam ponosan. Prije svega moram pohvaliti Šimu Buterina, koji je svojom igrom dokazao da spada u sam vrh hrvatskog pikada, ali i Ivana Buterina, koji je odigrao vjerojatno najbolju sezonu u karijeri i bio je veliki oslonac momčadi. Posebna priča je Tomislav Markić-Glišo, kojeg svi znamo kao temperamentnog borca ali koji je postao pravi lider našeg sastava i po igri, i po pristupu i ponašanju na utakmicama. Njima treba pridodati i Stipu Mijaljevića, momka bez ikakvog iskustva, no s ogromnom željom, koji je u nekoliko navrata pokazao da se radi o velikom talentu. Još jednom hvala cijeloj ekipi na svemu što su napravili za klub ali i za mene osobno, nije skrivao popularni „Sensei“ zadovoljstvo uspjehom Bokanjčana.

 

Rezultati 18.kola: Zara – Liberty 4-12, Jazine II- Barba 10-6, CD Zemunik- 3M 7-9, Novi Bokanjac- Pristan 9-7 i Vidikovac- Down Town 9-7.

 

Zemunik – 3M 7:9

Zemunik: M.Šarić 1:3, D.Čanković 1:3, J.Ražov 2:2, A.Marušić 3:1

3M: M.Iveljić 4:0, G.Salopek 3:0, T.Frleta 1:3, I.Labor 1:3, L.Ađanski 0:1

Bodovi spasa za Zemunik ili bodovi za treće mjesto 3M-a, bilo je pitanje prije početka meča. Odmah na startu gosti pokazuju da ih zanimaju samo tri boda i na brzinu odlaze na velikih 0:6. Mateo Iveljić i Goran Salopek u gostujućim redovima bili su neprelazna prepreka za Zemuničane i gosti uskoro odlaze na 2:8. Zahvaljujući lošem danu Tonija Frlete i Ive Labora, Zemuničani se nakratko vraćaju u utakmicu ali samo do 6:8, kada točku na „i“ stavlja Mateo Iveljić za pobjedu, tri boda i treće mjesto za 3M. Kod domaćina najbolji je sa tri pobjede bio Ante Marušić a pljesak je dobio i Joso Ražov koji je sa 285 uspio izaći sa pet strijela (171+114).

 

Jazine – Barba 10:6

Jazine: I.Zubčić 2:1, R.Sturnela 3:1, M.Bencun 3:1, D.Krizman 0:3, T.Pleslić 1:0, M.Pejazić 1:0

Barba: A.Krnić 3:1, J.Jerak 2:2, B.Smolić 0:4, N.Lončar 1:3

Više u prijateljskom, nego u prvenstvenom, tonu zadnji ovosezonski ligaški meč odigrali su Jazine i Barba. Glavni akter večeri bio je, kao i obično, Ante Krnić Ćoka, ali ovoga puta u ulozi kulinarskog „masterchefa“. Delicije koje je Šibenčanac pripremio nikog nisu ostavile ravnodušnim. U samu utakmicu obje momčadi su ušle bez posebnog motiva, Barba je trebao pobjedu ali i poraz N.Bokanjca što je bilo gotovo nemoguće dok su Jazine trebale pobjedu, no i poraze Libertyja i 3M-a, kako bi se dokopale trećeg mjesta. S obzirom da se nikakva iznenađenja nisu dogodila, utakmica je poprimila revijalni ton u kojem su Jazine još jednom pokazale da su kasno ušle u formu i da imaju za čim žaliti.

 

Jazine su od početka bile u vodstvu a treba istaknuti pobjedu Ivana Zubčića protiv MVP lige, Ante Krnića. U redovima gostiju umjesto standardnog Daniela Stipčevića nastupio je Nik Lončar i vidjelo se da je pauza na njemu ostavila traga. Loš dan imao je Božo Smolić sa sva četiri poraza, tako da niti solidna igra Jure Jeraka nije pomogla gostima, rezonira Frleta.

U domaćim redovima svi su bili odlični osim Daniela Krizmana, a prednjačili su, sa po tri pobjede, Mateo Bencun i Roko Sturnela. Čak su i rezervni igrači Jazina, T.Pleslić i M.Pejazić stigli ubilježiti po pobjedu, za konačnih 10:6 u korist Jazina.

 

N.Bokanjac – Pristan 9:7

N.Bokanjac: Š.Z.Buterin 3:1, I.Buterin 2:0, T.Markić 2:1, S.Mijaljević 1:3, K.Radošević 1:1, Z.Brković 1:0

Pristan: Š.G.Buterin 3:1, I.Mikas 2:2, B.Batur 0:3, M.Zelanto 0:3, N.Batur 1:0, V.Eškinja 1:0

N.Bokanjcu je za potvrdu naslova prvaka trebao bod iz ovog susreta. Iako su domaći krenuli u svom prepoznatljivom stilu, furiozno, niti Pristanovci nisu željeli biti samo statisti u ovom dvoboju tako da je negdje na polovini utakmice rezultat još bio u egalu (4:3), a odličan je u redovima Pristana bio Ivan Mikas. Bio je dovoljan samo jedan oštriji pogled kapetana Nina Barića da se N.Bokanjac do kraja uozbilji i serijom od četiri pobjede dođe do vodstva od 8:3 čime su osigurali taj jedan potreban bod koji im je donio naslov prvaka Zadarske županije u sezoni 2013/14. Već tada krenula je fešta u CB “Denis“ koja je potrajala do duboko u noć. Dečki iz Sv.Filipa i Jakova su iskoristili opuštanje N.Bokanjca pa su uspjeli smanjiti rezultat na konačnih 9:7. Posebno motiviran je bio Šime G.Buterin iz redova Pristana koji je protiv svoje bivše ekipe odigrao izvrsno i slavio u tri dvoboja a posebno treba izdvojiti njegovu pobjedu protiv imenjaka i prezimenjaka iz N.Bokanjca.

 

Zara – Liberty 4:12

Zara: S.Matek 1:3, M.Lacić 0:2, Ž.Šarić 2:2, I.Pejazić 1:1, A.Kezić 0:4.

Liberty: P.Kamber 3:1, D.Paravinja 3:1, I.Ražnjević 1:1, M.Bašić 2:0, I.Pavlović 3:1.

Zara je nastavila sa rasprodajom svog ugleda, nova utakmica – novi debakl. Ovoga puta na suprotnoj strani našao se Liberty koji je gajio nade da bi Zemunik mogao naškoditi 3M-u, te da se u zadnjem kolu mogu dočepati trećeg mjesta. Po dobro uhodanom receptu Liberty kreće silovito, prvih šest partija odlazi na njihovu stranu i pitanje pobjednika je gotovo riješeno. U toj seriji su Dene Paravinja i Ivan Pavlović ubilježili po dvije pobjede. Zara pokušava, čak smanjuju na 4:7 pri čemu dvije pobjede za domaće donosi Željko Šarić, ali to je bilo sve kod Zare. Liberty je novom serijom od pet partija za redom ostavio domaćine da strijepe zbog ishoda Zemunika i 3M-a, kojem je Zara bježala jedan punat.

 

Konačnih 12:4 za Liberty je potvrda da su dečki s Bilog Briga stasali i za bolje rezultate od „drvene“ medalje te da se na njih se do godine mora najozbiljnije računati. Zara se spasila od ispadanja ali potpuno je nejasno gdje im se izgubila igra, jer igrače imaju no do bodova nikako nisu uspjevali stići, daje osvrt na dvoboj i pita se agilni tajnik Toni Frleta.

 

Vidikovac – Down town 9:7

Vidikovac: I.Matak 2:2, M.Čolak 1:3, R.Skroče 4:0, L.Matak 2:2

Down town: R.Smoljan 3:1, J.Smoljan 2:2, D.Marušić 2:2, S.Jović 0:4

Prema riječima očevidaca, predstava između dvije ekipe koje nisu bile opterećene rezultatom bila je na visokom nivou. Posebno je raspoložen bio Romano Skroče iz redova Vidikovčana, koji je prvi put u katijeri slavio u sva četiri dvoboja. Očito je da R.Skroče podiže formu pred nadolazeći kup koji mu je omiljeno natjecanje a u kojem će Vidikovac braniti naslov osvojen prošle godine. Prvi se put dogodilo da udarni dvojac Vidikovca kombinirano ubilježi tri pobjede a njihova momčad uzme bodove. Osim R.Skroče, zaslužan za to je i Lovre Matak koji je napokon podsjetio na prošlu sezonu i slavio u dva dvoboja. Pri rezultatu 5:5 Vidikovac se pobjedama već spomenutog dvojca Skroče-L.Matak odvaja na dva razlike a tu su prednost sačuvali i do kraja. Konačan udarac također je djelo R.Skroče koji je u odličnoj partiji savladao J.Smoljana i osigurao svojoj ekipi nova tri boda. U redovima gostiju ponovo je najbolji bio Roko Smoljan sa tri pojedinačne pobjede dok je Stipe Jović podbacio sa sva četiri poraza.

 

Konačan poredak:

Novi Bokanjac- 49 bodova, Barba 44, 3m 36, Liberty i Jazine II 35, Vidikovac 26, Down Town 16, Pristan 15, Zara 8 i CD Zemunik 7 bodova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...