U Crvenim kućama za Božić 2015. nova zgrada sa 73 stana namijenjena socijali

Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra i Slavko Čukelj, direktor Agencije za pravni promet nekretninama (APN) u srijedu su poslijepodne u Maloj vijećnici na Narodnom trgu, potpisali ugovor o međusobnim pravima i obvezama u vezi izgradnje socijalnih stanova u višestambenoj građevini oznake „A3“ prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje, kako pojašnjavaju iz Grada Zadra.

APN se obvezuje voditi izgradnju zgrade sa 73 stana na Crvenim kućama, a koji će biti namijenjeni zbrinjavanju socijalno ugroženih građana Zadra. Cjelokupnu izgradnju i komunalnu infrastrukturu financira Grad Zadar, koji će preuzeti gotovu građevinu, tvrdi se u ugovoru, uz dodatak kako će Agencije za pravni promet nekretninama  raspisati natječaj javne nabave za izvođače radova građenja, nakon čega će biti poznata točna cijena cjelokupne izgradnje, a koja se za sada procjenjuje na 20 milijuna kuna.

Početak izgradnje, kažu u APN-u, predviđen je za jesen 2014., a kompletna zgrada bi trebala biti izgrađena za najviše 15 mjeseci od starta radova. Do tada će Grad Zadar raspisati novi natječaj za listu prvenstva pri dodjeli stanova.

Božidar Kalmeta je također istaknuo kako Grad priprema anketu o interesu za buduću gradnju POS-a, na temelju koje će se, ako iskazani interes bude dovoljan, dogovarati daljnja izgradnja stanova s Agencije za pravni promet nekretninama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...