U Hrvatskoj nema pogodna aviona, Poljaci snimaju međe Briševljana

Dugo se pripremao i najavljivao, i predugo, kažu mještani Briševa, a sada znamo i zašto- nema aviona, Dakle, radi se o katastarskoj izmjeri KO Briševo, točnije da se ona obavi putem avionskog snimka, ali se to ipak tijekom 2013., a niti u prva tri mjeseca 2014. nije dogodilo unatoč učestalih obećanja da bi ista trebala uslijediti-¨za koji dan, tjedan¨…

[pullquote align=”left”]Molimo mještane za strpljenje jer ne postoji razlog da se izmjera KO Briševo ne provede nakon potpisanih ugovora[/pullquote]- Na žalost, avionski snimak terena nije izvršen jer se u Hrvatskoj nije mogla naći avio-kompanija za snimanje zemljišta. No, u međuvremenu je izabrana avio-kompanija iz Poljske specijalizirana za obavljanje avionskog snimka, koja je dobila suglasnost Ministarstva obrane, ispričali su se i opravdali neobavljeni obećani posao iz Općine Poličnik pomalo nestrpljivim Briševljanima koji su na svojim međama odavno obavili pripremu za aero-izmjeru zemljišta.

Ubrzo se, dodali su općinari, sada i sigurno, očekuje prelet i avionski snimak nakon kojega bi zadužene tehničke ekipe Aces.d.o.o. i Geomatika d.o.o. morale izaći na teren i detaljno utvrditi parcele svih posjednika.

Molimo mještane za strpljenje jer ne postoji razlog da se izmjera KO Briševo ne provede nakon potpisanih ugovora sa ponuditeljima i Državnom geodetskom upravom, izvijestili su iz Poličnika. Točan datum početka snimanja terena iz zrakoplova bit će naknadno poznat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...