U programu “Od parka do Kampa” brojna događanja i 200 porcija graha

Dugi niz godina udruga „Biograd- zdravi grad“ u prigodi obilježavanja Međunarodnog praznika rada organizira manifestaciju pod nazivom “Od parka do Kampa” koja promiče potrebu kretanja i zdravog načina života.

[pullquote align=”right”]Povorka kreće pješice ili biciklima do Kampa “Sv. Dominik”, da bi se tamo nastavilo druženje uz prigodna i raznovrsna sportska, rekreativna, kulturna i ina pripadajuća događanja[/pullquote]Tako će se i ove godine, uz pomoć gradskih vlasti, kao i dogovora sa školama, udrugama i sportskim klubovima, provesti tradicionalna priredba. Iskustvo iz proteklih godina pokazalo je što je to najzanimljivije i najpoticajnije kako bi se takvo događanje uspješno održalo, pa je okvirni program iz ranijih proljeća ostao isti. Riječ je, dakle, o okupljanju žitelja na dan 1. svibnja (u četvrtak) u parku, na Trgu hrvatskih velikana, u devet sati i trideset minuta, gdje će za okupljene biti priređen kraći program.

U programu će sudjelovati Gradska glazba, a nekoliko plesnih točaka prirediti će i mažoretkinje, članice KUD „Kralj Tomislav“. Nakon toga povorka kreće pješice ili biciklima do Kampa “Sv. Dominik”, da bi se tamo nastavilo druženje uz prigodna i raznovrsna sportska, rekreativna, kulturna i ina pripadajuća događanja. Svim rekreativcima na prostoru kampa kao i ranijih godina dijeliti će se jabuke, a dakako i već tradicionalni grah s kobasicama. Predviđeno je oko 200 porcija graha, kruha, te drugih zalogaja.

Uz medicinske ekipe  koje će prisutnima mjeriti tlak i šećer, biti će i različitih sportskih događanja, igara i drugih zanimljivosti namijenjenih posjetiteljima. U organizacijskom odboru nadaju se da se neće ostvariti najava meteorologa o kiši koja bi mogla poremetiti plan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...