Učenicima SŠ “Stanka Ožanića” bronca i “Cvijet festivala” na “Danima cvijeća”

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića iz Zadra, sudjelovala je kao partner na 14. Festivalu cvijeća Zadarske županije, ,,Dani cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu” , uz glavnog organizatora Turističku zajednicu općine Sv. Filip i Jakov.

I to ne samo da je sudjelovala u partnerstvu manifestaciji, nego su đaci škole, naravno sa svojom poznatom učeničkom zadrugom „Vridne ruke“, osvojili izvrsno treće mjesto na međužupanijskom natjecanju učeničkih zadruga, dok su za cjelokupan nastup na priredbi, koja se uspješno priredila prošli tjedan, od 24. do 27. travnja,  nagrađeni posebnom nagradom 14. Festivala cvijeća – „Cvijetom festivala!.

Početak manifestacije je obilježio je edukativno-stručni skup koji su uredno pratili i naši učenici, a kako su se prethodno posebno pripremili za 14. Festival cvijeća, ovom su prilikom na štandu predstavili svoje aranžerske vještine, ali i pekarske delicije, koje su napravili u sklopu nastavnih aktivnosti praktičnoga rada učeničke zadruge „Vridne ruke“,  kazuje nam ne bez ponosa ravnateljica škole Jelena Gulan.

[pullquote align=”right”]Đaci škole, naravno sa svojom poznatom učeničkom zadrugom „Vridne ruke“, osvojili izvrsno treće mjesto na međužupanijskom natjecanju učeničkih zadruga[/pullquote]Pekari su se, tako, predstavili pejzažem na temu „Proljeće“ različitim pekarskim proizvodima. U petak su se učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, Zadar natjecali na Smotri učeničkih zadruga Zadarske i Šibensko-kninske županije sa svojom učeničkom zadrugom i zauzeli treću poziciju u ukupnom poretku, predstavivši sadnice cvijeća i ljekovitog bilja, kao i pekarske proizvode nadahnute tematikom cvijeća.

Također su sudjelovali u inovativnoj cvjetnoj instalaciji pod nazivom „Šuma Striborova“, koja je poslužila kao scena za pripovijedanje popularne bajke, animatora Ogulinskog festivala bajki, a neobična instalacija je plijenila atraktivnošću pa su je mnogi posjetitelji rado iskoristili za fotografiranja na njoj, uz niz izraženih pohvala.

Đaci su podržali i humanitarnu akciju organizatora festivala koja se je održala za dječji vrtić u Sv. Filipu i Jakovu, te su prodavali uskršnje pogače i muffine, a za cjelokupan nastup i dojam na festivalu i uložene napore nagrađeni su posebnom nagradom 14. Festivala cvijeća – Cvijetom festivala kojeg im je uručila direktorica TZ Sv. Filipa i Jakova, Klara Eškinja Glavan,  naglašava ravnateljica „Stanka Ožanića“.

Dakako, svi oni koji nisu stigli pogledati instalaciju „Šuma Striborova“, mogu to učiniti  i danas, u utorak, 29. travnja, kada će instalacija još ostati u Sv. Filipu i Jakovu, povodom Dana plesa u sklopu kojeg će udruga za promicanje plesa, Prvi ples iz Sv. Filipa i Jakova, organizirati zabavna plesna događanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...