Učenike zanimalo kako se postaje župan i što on uopće radi…

Početkom travnja nastavljeni su susreti županijskih dužnosnika i đaka sa šireg zadarskog prostora. Tako je i deset učenika trećeg razreda iz PŠ Vukšić posjetilo Zadarsku županiju gdje ih je osobno primio župan Stipe Zrilić, u društvu najbližih suradnikma.

Učenici područnog odjela osmoljetke koja pripada OŠ Petra Zoranića iz Stankovaca, u sklopu nastavnog predmeta Prirode uče o Zadarskoj županiji, stoga ih je župan kroz prigodnu prezentaciju upoznao s njenim osnovnim obilježjima.

Mali osnovci su domaćinu znatiželjno postavljali brojna pitanja o tome kako se postaje župan, što on radi u Županiji, koju školu treba imati da bi bio župan, koliko ljudi radi u Županiji, što i zašto, i čak koliko, oni rade,  i slično. Na kraju susreta učenici su Stipi Zriliću, koji je kako je i red strpljivo odgovarao na niz zanimljivih upita, uručili i prigodni dar, a raspoloženi župan njima monografiju Zadarske županije kako bi se, kazao je, „što kvalitetnije upoznali sa svim obilježjima i znamenitostima njihova rodnog i najljepšeg hrvatskog kraja“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...