Zadranke sigurno iduće godine u prvoligaškom društvu!

Košarkašice Zadra večer su odigrale 22. kolo A1 ženske košarkaške lige protiv ekipe Studenca iz Omiša. Ujedno se radi i o zadnjem kolu ligu, a Zadranke su na ovom gostovanju izgubile rezultatom 69:56. Prvu četvrtinu su dobile rezultatom 19:20, a do poluvremena su zadržale rezultat u egalu, odnosno s minimalnom prednošću Omiša (35:33). Kobna je bila treća četvrtina kad su Zadranke imale svega dva ubačaja Glorije Sikirić, dok ih je Omiš imao 20. Tih 20:2 prelomilo je susret, a Studenac je do kraja partije samo zadržavao prednost za finalnih 69:56. Kao i prošlu utakmicu, trenerica Marija Mazija, dio „tereta“ u ovom susretu prepustila je i mlađim curama. Tako su sve igračice upisale poneku minutu u igri.

U ovu utakmicu su Zadranke ušle bez pritiska. Sedmo ili osmo mjesto na tablici ne mijenja puno, iako ono osmo možda pomalo i olakšava. Naime, u slučaju da su Zadranke regularni dio lige završile na sedmom mjestu, iduću utakmicu igrale bi protiv jake ekipe Medveščaka koja je večeras i uvjerljivo savladala ekipu Rockwool Pule. Zadrankama inače teško pada igra protiv Medveščaka. U ovom slučaju kreću s osme pozicije, a već ove srijede gostuju u Trnskom protiv ekipe Novog Zagreba. U oba susreta regularnog dijela Zadranke su ovoj ekipi pružile odličan otpor. Možda je nerealno očekivati pobjedu i prolaz dalje, ali nije ni potrebno gubiti nadu.

Ova ekipa je više puta dokazala da kroz zajedništvo i slogu mogu pružiti otpor svima, pa tako i Novom Zagrebu, a možda nas ovog puta i iznenade i pobjede. U svakom slučaju, čestitke Zadru na vrlo sigurnoj osmoj poziciji, bez klimavih trenutaka. Redakcija Antene Zadar im želi što bolju igru u doigravanju i puno budućih uspjeha.

 

ŽKK STUDENAC OMIŠ: ŽKK ZADAR 69:56

(19:20, 16:13, 20:2, 14:21)

ŽKK Studenac Omiš: Pezo 4, Vrvilo 17, Kalajžić 9, Šerić 0, Vrkić, Jerčić 23, Puljić, Vlahov 0, Baučić Dilber 16, Podrug.

ŽKK Zadar: Štrmelj 10, Baždarić, Marija Erslan 8, Marin 9, Sikirić 7, Nikpalj 7, Antonia Erslan 9, Milovac 2, Frakin 2, Radovčić 2, Pavičić, Bodrožić 2.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...