Želimir Puljić: “Metropolit Jovan Pavlović dao je važan doprinos kulturi dijaloga”

Nadbiskup zadarski Želimir Puljić, predsjednik HBK, uputio je brzojav sućuti povodom smrti srpskopravoslavnog metropolita Jovana Pavlovića koji je preminuo u četvrtak 3. travnja u KBC ‘Sestara milosrdnica’ Zagrebu.

Gospodin Jovan Pavlović, mitropolit zagrebačko-ljubljanski blago je usnuo u Gospodinu i ostavio vidljive tragove svog pastirskog zauzimanja za Božje kraljevstvo. Uz brigu za pravoslavne vjernike u Hrvatskoj on je bio aktivan i otvoren sugovornik o važnim pitanjima pravoslavno-katoličkog suživota s naglašenom potrebom međusobnog poštovanja i nastojanja da se snagom evanđeoske ljubavi i praštanja gradi zajednička sadašnjost i budućnost. Svojom riječju i ponašanjem dao je važan doprinos kulturi dijaloga na ovim našim prostorima pa će ostati u uspomeni svima koji su prepoznali njegov evanđeoski pristup ljudima i događajima, kaže nadbiskup u brzojavu i dodaje da je u molitvenom zajedništvu sa svima koji su pogođeni smrću metropolita…

… kako u Zagrebačko-ljubljanskoj eparhiji kojom je upravljao preko trideset godina, tako i Manastiru Krki (nedaleko od Zadra) gdje je predavao i drugim mjestima gdje je službovao. Svi koji su ga poznavali pamtit će ga najviše po njegovoj dubokoj vjeri u otajstvo Krista Uskrsnuloga u kojeg je vjerovao i o njemu govorio. I, evo, u neposrednoj pripravi za ovogodišnje uskrsne blagdane usnuo u Gospodinu.

Njegovu dušu preporučujem Božjem milosrđu. Neka je Svemogući pridruži uskrsnuću Krista Gospodina. A svima koji tuguju zbog neizbježnog rastanka, neka Uskrsnuli bude potpora i snaga. I neka sve ispuni svojom nadom i utjehom. Svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima Eparhije zagrebačko-ljubljanske izrazi kršćanskog suosjećanja i solidarnosti, navodi se u brzojavu sućuti zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...