Lončar više nije podstanar! Nova kuća u Poličniku!

Predsjednik Skupštine Zadarske županije nije više podstanar! U stvari, to neće biti za koji dana, kada bi, navodno, trebao useliti u novu obiteljsku kuću u Poličniku, podignutu u brzom roku neposredno uz bivšu kuću koju je pak prošlog ljeta, zbog neisplaćenih kredita, u zakonski predviđenoj ovrsi preuzela Splitska banka.

Podsjetimo, u Zadarskom listu 1. 8. 2013. objavljen je članak pod naslovom „Lončar zbog starog kredita ostao bez obiteljske kuće“,  u kojem Željko Lončar, predsjednik Skupštine Zadarske županije navodi da je „svoj poslovno loš potez platio sam vlastitom obiteljskom kućom“, iz razloga što mu je banka uzela obiteljsku kuću u centru Poličnika.

[pullquote align=”left”]Lončar 1997. kupio 7.5 posto dionica te nekada snažne i vrijedne zadarske tvrtke, pri čemu je vrijednost dionica koju je trebao isplatiti bila 810 tisuća kuna[/pullquote]Radilo se, pojašnjavaju iz Stranke hrvatskog zajedništva, u priopćenju za javnost, u kojemu i upoznaju s novim statusom i životnim prostorom predsjednika skupštine, „o biznisu s Vinilplastikom, gdje je Lončar 1997. kupio 7.5 posto dionica te nekada snažne i vrijedne zadarske tvrtke, pri čemu je vrijednost dionica koju je trebao isplatiti bila 810 tisuća kuna“.

Do 2000. godine otplatio je ukupno 570 tisuća kuna. Za otplatu kredita ostalo je, dakle, 240 tisuća kuna. Godine 2001. Vinilplastika odlazi u stečaj i Lončar gubi  svoje dionice, a budući da Splitskoj banci od tada nije otplaćivao kredit, banka je aktivirala svoje fiducijarno pravo i preuzela njegovu obiteljsku kuću u mjestu Poličnik,  napominju iz SHZ-a.

Vinilplastika Zadar, koja  je s organizacijskim jedinicama zapošljavala 1285 radnika, otišla je u stečaj i likvidaciju, a Željko Lončar je bio njezin direktor, od 5. srpnja 1996. do 11. kolovoza 2000. Osim što je obnašao funkciju direktora Lončar je bio i predsjednik

nadzornog odbora Vinilplastike, od 15. prosinca 1995. do 5. srpnja 1996. i od  11. kolovoza 2000. do 22. travnja 2002.

[pullquote align=”right”]Državni ured za reviziju utvrdio je da  postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika, Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama[/pullquote]- Državni ured za reviziju utvrdio je da  postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika, Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama, naglašava se također u priopćenju „zajedničara“.

Lončar je, ističu, prije devet mjeseci ostao bez kuće u Poličniku, a već je izgradio novu kuću u Poličniku odmah pokraj njegove obiteljske kuće koje je preuzela Splitska banka, a koji useljava u nju upravo ovih dana.

– Kako podstanar Lončar može izgraditi kuću s 5 tisuća kuna mjesečnih primanja, a prije 9 mjeseci je ostao bez kuće zbog neisplate kredita, postavljaju iz Stranke hrvatskog zajedništva zajedništva pitanje na koje će odgovor, kako tvrde, potražiti i kod USKOK-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...