TRADICIONALNA POLJO - MANIFESTACIJA

“Agro Arca” Biograd: Tri dana, petnaest zemalja, 400 inovacija, 10 škola…

Arhiva, ilustracija
Tamni način

U iduća tri dana, od petka do nedjelje, Biograd na Moru bit će domaćin Međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji „Agro Arca 2014″ koji je na rasporedu 9.- 11. svibnja.

Kao što je već poznato na ovogodišnjem sajmu biti će predstavljeno preko 400 inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija iz poljoprivrede i prehrambene industrije iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Švedske, Madžarske, Rusije, Iraka, Katara, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Sirije i Irana. Posebnost ovogodišnjeg sajma je i činjenica što će se uz gospodarske subjekte i afirmirane inovatore, sa zanimljivim poljoprivrednim proizvodima i idejama predstaviti i učenici iz 10-ak hrvatskih osnovnih, ali i srednjih strukovnih škola, najavili su iz Grada Biograda.

[pullquote align=”left”]Posebnost sajma je što će se uz gospodarske subjekte i afirmirane inovatore, sa zanimljivim poljoprivrednim proizvodima i idejama predstaviti i učenici iz 10-ak hrvatskih osnovnih, ali i srednjih strukovnih škola[/pullquote]Tijekom trajanja sajma koji će se održavati u sportskoj dvorani Osnovne škole, uz prodajno izložbeni dio, predviđen je bogat i sadržajan popratni program. Tako će se primjerice, ističu također organizatori i domaćini,  prirediti niz stručnih predavanja i radionica, kao i kulturno zabavni program za sudionike, ali i posjetitelje internacionalnog događanja.

Tradicionalna manifestacija, 7. po redu Agro Arca, svečano se otvara u petak 9. svibnja u 11 sati. Tom svečanom činu prethoditi će nastupi biogradske Gradske glazbe, učenika Glazbene škole i mažoretkinja domaćeg KUD-a “Kralj Tomislav”, kao i samih članova društva.

Inače, već prvog dana, odmah nakon otvorenja, uslijediti će, po rasporedu, niz prezentacija i stručnih predavanja, a održat će se i Sjednica Izvršnog odbora inovatora RH. Sličan program predviđen je i za dva naredna dana, dok će se onaj završni svečani dio, podjela nagrada i priznanja izlagačima održati u nedjelju u 18 sati, kada je i zatvaranje programa.

Benkovac, Slatina i Ivanić Grad gradovi su pak partneri poljo-zbivanja.

[pullquote align=”right”]Tijekom trajanja sajma koji će se održavati u sportskoj dvorani Osnovne škole, uz prodajno izložbeni dio, predviđen je bogat i sadržajan popratni program[/pullquote]- Vjerujem u budućnost inovatora i inovacija, oni su uvijek bili nositelji promjena. Na nama je da prepoznamo one najbolje i najkorisnije, u tome smislu Grad Slatina želi biti i dalje dio ovoga procesa i u njemu sudjelovati, rekao je gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš.

Usput, Grad Slatina će i dalje kontinuirano davati poticaj inovativnom pristupu u rješavanju ne samo problema proizvodnje zdrave hrane, već istu proširiti na problematiku održivog razvoja i energetske neovisnosti lokalnih sredina i podupirati rad inovatora.

Kao partner se pridružio i Grad Benkovac.

Na jedinstvenom sajmu poljoprivrede, prehrane i inovacija u ovim sektorima, želimo posjetiteljima pokazati dio onoga što proizvode i nude poljoprivredni proizvođači s područja. Benkovca. Poljoprivreda je vodeća gospodarska grana na našem području, a njenu budućnost vidimo kroz proizvodnju izvornih i ekoloških proizvoda. Naselje Grada Benkovca – Nadin je po broju registriranih eko proizvođača najekološkije mjesto u Republici Hrvatskoj, kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Benkovca Željko Katuša. Smatra i kako je održavanje Agro Arce u Dalmaciji dobra i promišljena odluka:

Naši proizvođači, udruženi i organizirani uz potpore lokalnih i državnih institucija, većinu svojih proizvoda mogu plasirati upravo kroz turizam. Zato održavanje Agro Arce u Dalmaciji nosi izvrsnu poruku – proizvedi u zelenom i izvezi na plavo!, poručio je pročelnik Katuša.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar