Benkovačka vina i maslinova ulja izazvala pravo oduševljenje među Poljacima

Proizvođači vina i maslinovih ulja s područja Benkovca i okolice (to su redom: Uljara Vrsaljko, Šime Škaulj, Željko Vrsaljko, Marko Glavić, Tomislav Glavić, Vinarija „Jokić“, P.Z. „Maslina i vino“, Vinarija „Badel 1862“., OPG Šime Odžaković, Božo Bačić), benkovačka klapa Asseria, predstavnici Savjetodavne službe Zadarske županije i predstavnici Grada Benkovca sudjelovali su proteklog tjedna na 1. Festivalu vina i maslinovih ulja u mjestu Konin (Poljska).

Na poziv tamošnjih trgovaca vinima i maslinovim uljima, navedeni proizvođači vina i ulja imali su priliku svoje proizvode predstaviti u petak, 2. svibnja, u vremenu od 12 do 17 sati, u za tu prigodu, uređenom velikom šatoru. Unatoč lošem vremenu, posjećenost sajma bila je izuzetno dobra, a sudeći po reakcijama prisutnih, ponuđena benkovačka vina i ulja izazvala su pravo oduševljenje među brojnim posjetiteljima.

Nakon samog sajma, proizvođači vina i maslinovih ulja imali su priliku sudjelovati na pojedinačnim sastancima s poljskim predstavnicima tvrtki koje se također bave proizvodnjom vina i maslinovog ulja radi uspostave suradnje, odnosno plasmana svojih proizvoda na poljsko tržište, izvijestili su također iz Grada Benkovca.

Na samom sajmu kojeg je tog dana obišlo preko 800 posjetitelja, svoje goste iz Hrvatske toplom dobrodošlicom pozdravili su domaćini, dok je benkovački gradonačelnik Branko Kutija naglasio kako su sretni što upravo u Poljskoj mogu prezentirati svoja visokokvalitetna vina i ulja jer su, kazao je, Poljaci i Hrvati oduvijek bili prijatelji, kao i da je nedavno proglašenje Svetim Ivana Pavla II samo dalo dodatnu poveznicu između tih dvaju naroda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...