Biogradski đaci izrađivali ručni nakit iz staklenih perli i slušali Srđana Depola

I Zavičajni muzej grada Biograda bio je domaćin nekoliko prigodnih događanja kojima je obilježen Dan muzeja. Tako su se u sklopu događanja postavile izložbe „Biogradske oporuke” i „Igra staklenih perli”, potonja upriličena u suradnji s Hrvatskom udrugom kreativnih amatera, a sve u povode 10. obljetnice njihovog djelovanja.

U sve to uklopila se i radionica „Sjaj perli”, u programu koji je pak osmislila i provela Ela Dujmović, muzejski pedagog pripravnik, uz izradu nakita i prigodna predavanja za đake viših razreda osnovne škole ali i druge zainteresirane za ručnu izrada ukrasa i nakita.

Predavanje kao uvod u početak rada radionice, održala je Mihaela Gacek, koja je djeci prezentirala tehniku izrade nakita iz staklenih perli. U izradi nakita pomogli su i djelatnici muzeja, kao i voditeljice kreativne udruge biogradske osnovne škole, pohvalili su se iz Grada Biograda, dodajući da su se tom prigodom sudionici upoznali sa staklenim predmetima i perlicama s lokaliteta „Gnalić”, ali i prikazima nakita kakav se koristio tijekom 16. stoljeća. Mališani su izradili svoje osmišljene linije, oblike i boje, na koncu ih i ponijeli doma.

Nekako istodobno, u Zavičajnom muzeju, na platou ispred zgrade, priredio se i koncert šansone uz nastup Srđana Depola, pjevača, skladatelja i književnika. Pred na žalost malobrojnom publikom Riječanin je otpjevao njegove najpoznatije i najuspješnije točke,  između ostalih  J. Brela, CH.Treneta, S.Reggiania, G.Becounda u originalnim francuskim ali i vlastitim prepjevima, kao i vlastite skladbe za koje je napisao stihove, glazbu i vlastitu orkestraciju, predstavivši se osebujnim i svestranim talentom za što je pobrao dugi pljesak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...