Božidar Kalmeta primio riječi zahvale kraljevske obitelji iz Stockholma

U Maloj vijećnici na Narodnom trgu, Božidar Kalmeta, zadarski gradonačeknik, ugostio je veleposlanika Kraljevine Švedske, Larsa Schmidta. U svom prvom posjetu Zadru, veleposlanik je prenio gradonačelniku Kalmeti riječi zahvale švedskog kralja i kraljice na toplom i srdačnom prošlogodišnjem dočeku, koji um je, kako je kazao, „još uvijek svježa uspomena“.

Hvala što ste izdvojili vrijeme za mene, drago mi je da sam tu i puno bih toga želio vidjeti. Imate uistinu prekrasan kraj, rekao je NJ. E. Schmidt, naglasivši kako je i njegov prethodnik često boravio u Zadru čiju je povezanost sa Zagrebom pohvalio istaknuvši kako je put zbog krajolika veoma ugodan i traje svega dva sata.

Božidar Kalmeta upoznao je gosta sa svim najvažnijim aspektima i planovima za budući razvoj grada. Kazao je kako statistika bilježi porast švedskih turista na ovom području, dok u Švedskoj boravi ili je boravilo mnogo hrvatskih obitelji. Kako bi se te veze održale i dodatno poboljšale, veleposlanik je inicirao buduću suradnju u obliku gradova – prijatelja. Također je otkrio i da će sudjelovati u nedjeljnoj utrci „Wings for Life World Run“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...