Briševu se za Sv. Nediljicu, vraća Festival pjevača amatera!

Iz Briševa ste, dobro niste, ali ste iz Zadarske županije, ili tu ljetujete, iz okolice ste, ma nije bitno, i volite pjevati, pa čak štoviše, kažu vam da imate lijep glas.

Milozvučan, šlagerski, rockerski, opet nevažno, no ono što jest, to je da se vama, i ostalima naravno, pruža mogućnost da to pokažu i nama. Bez srama. Naprotiv, s puno ponosa…

E, sad, što i zašto, PR agencija Futura namjerava, naime, za Sv. Nediljicu, veliku briševsku feštu organizirati 2. festival pjevača amatera na lokalnom malonogometnom igralištu, i to 4. srpnja.  Uvjet je jedini da ste stari, u stvari mladi, u rasponu od 14 do 28 godina.

– Festival se prvi put održao 2002. pod nazivom “Ma sve je to domaće”, zato brojka dva ispred naziva, i ovoga ljeta ga konačno namjeravamo oživjeti na način da postane tradicionalan. Naravno, za organizaciju nam je potrebna pomoć i dobra volja. Dakle, voljeli bi da nam se jave ne samo glazbenici i talentirani solisti, nego svi koji bi bili voljni surađivati kako bi Briševo dobilo tradicionalni festival po kojem bi postalo naširoko poznato,  tvrdi Nikolina Katalinić Kovačević, inicijatorica i „alfa i omega“ cijelog projekta.

U događanje koje se ponovno na velika vrata vraća nakon 12 godina pauze trebali bi se, barem se tako očekuje i bio bi red, uz ine, uključiti i Općina Poličnik i Zadarska županija, a više informacija će se znati u narednim danima kada će cjelokupna organizacija biti gotova.

Trenutno, ne mogu mnogo reći, osim da se dakako nadamo velikom odazivu, napose jer je i prvi festival bio dosta dobro posjećen, a natjecatelji su bili zadovoljni i nastupom i podrškom posjetitelja. Ponajprije želimo pružiti priliku mladim pjevačicama i pjevačima da se predstave stručnom žiriju bilo sa svojom pjesmom bilo sa svojom izvedbom tuđih pjesama, naglašava „kotač zamašnjak“ manifestacije, Nikolina.

Prijave za sudjelovanje na festivalu što će se za otprilike mjesec dana odviti na sportskom centru u Briševu, nasuprot Društvenog doma, možete dobiti na mail adresi [email protected] ili broj telefona 091/664-0976. Mikrofon je vaš….

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...