Još jedan uspjeh: Dragica i Rade Nekić sa zlatnim medaljama iz Moskve i Iasija

Medijski poprilično nezapaženo i nezasluženo prošla je informacija da su se s dva prestižna međunarodna sajma na polju istraživanja i inovacija priređena u protekla dva mjeseca županijski inovatori kući vratili noseći pregršt nagrada i priznanja.

U periodu između 1. i 4. travnja održao se, tako, 17. Moscow International, Salon izuma i inovacija tehnologije „Arhimed“, u Moskvi, Rusija. Na njemu su nazočili predstavnici 42 regije Ruske Federacije, kao i izumitelja iz 16 zemalja s preko 750 projekata iz različitih područja znanosti i tehnologije, uz 529 sudionika, na sajmu površine 5.000 četvornih metara. Također se od 22. do 24. svibnja odvijala 6. Europska izložba kreativnosti i inovativnosti „Euroinvent 2014“ od 22.-24.,u Iasi, Rumunjska.

Na obje izložbe  nastupio je PTO „Nekić“, odnosno Dragica i Rade Nekić, pod organizacijom  izlaganja Hrvatskog saveza inovatora. Na sajmu u Moskvi osvojeno je zlatno odličje za inovaciju :“Podesiva šahta“ i posebna nagrada: Zlatna medalja Moldavskog tehničkog sveučilišta, ističe Ivo Marin, tajnik županijske udruge inovatora.

Na sajmu u Rumunjskoj polučeno je, isto tako, zlatno odličje za inovaciju pod nazivom “Nastanak i liječenje karcinogenih i autoimunih bolesti u ljudi“, kao i zlatna medalja za „Podesivu šahtu“. Dobivena je također i posebna nagrada inovatora Malezije, a napose je važno napomenuti da su Dragica i Rade Nekić zlatnu medalju primili u konkurenciji čak 107 najboljih doktorskih disertacija iz EU i 11 magistarskih radova. Tko zna zna!

Oba sajma imala su za cilj interaktivno pružiti istraživačima i izumiteljima jedinstvenu priliku da se uključe u razvoj potrebnih ulaganja u gospodarstvo, pa onda u budućnosti naravno – proizvesti i komercijalni učinak.

Mnogo više o nastupu, značenju navedenih sajmova i proizvodima koji su osvojili odličja, kao i najnovijim ostvarenim rezultatima, najavili su iz Udruge inovatora, bit će rečeno na tiskovnoj konferenciji u  četvrtak,  29. svibnja, u prostorijama Obrtničke komore Zadarske županije, uz osvrt na protekla i skora izlaganja naših inovatora na svjetskim sajmovima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...