eBay pod istragom zbog hakiranja

Nakon što se proteklog tjedna doznalo da je eBay bio metom napada hakera koji su otuđili velik broj korisničkih lozinki i drugih podataka, pokrenute su i policijske istrage. Istražni organi Velike Britanije, ali i nekoliko američkih saveznih država, rade na ovom slučaju kako bi utvrdili odgovornost za propuste koji su omogućili ovaj hakerski napad.

Za europski dio istrage ključno je što se podružnica eBaya nalazi u Luksemburgu, pa britanske službe ne mogu protiv kompanije poduzeti ništa bez odobrenja nadležnih organa u toj zemlji. Pod istragom su i sigurnosni službenici kompanije koje se optužuje za vrlo sporu reakciju na napad.

U međuvremenu se navodna ukradena baza podataka eBay korisnika pojavila na Pastebinu, a korisnik koji ju je postavio želio ju je prodati za vrijednost od 1,45 bitcoina (oko 830 američkih dolara). Iako je kao dokaz autentičnosti postavio oko 3000 redaka izvučenih iz te baze, ispostavilo se da je riječ o prijevari, te da se ne radi o stvarnoj ukradenoj bazi eBaya. Iz te kompanije i dalje uvjeravaju javnost kako niti jedan korisnički račun nije bio kompromitiran niti su mu hakeri mogli neovlašteno pristupiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...